КУХАРЮ НА ЗАМІТКУ: що треба знати при приготуванні страв з овочів

Про матеріал
КУХАРЮ НА ЗАМІТКУ: що треба знати при приготуванні страв з овочів. Матеріал до уроку виробничого навчання з професії "Кухар".
Перегляд файлу

        КУХАРЮ НА ЗАМІТКУ:

 

що треба знати при приготуванні страв з овочів

- Для смаження краще використовувати невеликі кабачки (до 20 см.) з дрібним насінням.

- Якщо після смаження кабачки будуть тверді, їх необхідно накрити кришкою та потримати на слабкому вогні 10-15 хв. або поставити у жарову шафу.

- Якщо овочеве рагу заправляють сметанним соусом,  часник не додають.

- Щоб натерта сира картопля не потемніла, її заливають невеликою кількістю гарячого молока або посипають борошном.

- Якщо натерта картопля потемніла, її можна освітлити - сік зливають, а в масу вливають холодне молоко.

- Щоб оладки з кабачків під час смаження не втратили форму, з натертих кабачків треба злити частину соку.

- Під час варіння старої обчищеної картоплі не з'являться темні плями, якщо у воду додати трохи оцту чи лимонної кислоти.

- Пам'ятайте: картоплю не слід переварювати або тримати після варіння у відварі,  вона стане водянистою,  погіршиться її смак.

- Варена картопля буде смачнішою, якщо у воду при варінні покласти 2- 3 зубчики часнику або цибулі чи трохи сушеного кропу, загорнутого в марлю.

- Картопля звариться швидше, якщо у воду покласти ложку маргарину чи перед варінням обчищену картоплю потримати 2-3 хв. під сильним струменем холодної води.

- Додавайте окремо в картопляну масу жовток і збитий білок: вироби будуть пухкішими.

    -  Моркву, нарізану часточками для рагу, краще припустити, тоді вона не     буде тверда у страві.     

 

                                                               

 

 

 

 

doc
Додав(-ла)
Лецюк Любов
Додано
16 листопада 2021
Переглядів
220
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку