КУХАРЮ НА ЗАМІТКУ:
що треба знати при приготуванні страв з овочів
- Для смаження краще використовувати невеликі кабачки (до 20 см.) з дрібним насінням.
- Якщо після смаження кабачки будуть тверді, їх необхідно накрити кришкою та потримати на слабкому вогні 10-15 хв. або поставити у жарову шафу.
- Якщо овочеве рагу заправляють сметанним соусом, часник не додають.
- Щоб натерта сира картопля не потемніла, її заливають невеликою кількістю гарячого молока або посипають борошном.
- Якщо натерта картопля потемніла, її можна освітлити - сік зливають, а в масу вливають холодне молоко.
- Щоб оладки з кабачків під час смаження не втратили форму, з натертих кабачків треба злити частину соку.
- Під час варіння старої обчищеної картоплі не з'являться темні плями, якщо у воду додати трохи оцту чи лимонної кислоти.
- Пам'ятайте: картоплю не слід переварювати або тримати після варіння у відварі, вона стане водянистою, погіршиться її смак.
- Варена картопля буде смачнішою, якщо у воду при варінні покласти 2- 3 зубчики часнику або цибулі чи трохи сушеного кропу, загорнутого в марлю.
- Картопля звариться швидше, якщо у воду покласти ложку маргарину чи перед варінням обчищену картоплю потримати 2-3 хв. під сильним струменем холодної води.
- Додавайте окремо в картопляну масу жовток і збитий білок: вироби будуть пухкішими.
- Моркву, нарізану часточками для рагу, краще припустити, тоді вона не буде тверда у страві.