Лепбук "Будова слова"

Про матеріал
Лепбук "Будова слова", 5 клас. Мета: удосконалювати практичні вміння й навички, оперувати здобутими знаннями з теми «Будова слова», розбирати слова за будовою, правильно писати слова з вивченими орфограмами; розвивати мовленнєво-комунікативні вміння; підвищувати мовну й мовленнєву культуру п'ятикласників.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Лепбук» (lapbook) – тематична папка Це саморобна інтерактивна папка з конвертами, які учень складає на свій розсуд. У ній збирається матеріал за певною темою Це наочно - практичний метод навчання. Це заключний етап самостійної дослідницької роботи, в якому систематизовані знання У книжці багато конвертиків, що містять необхідний матеріал (у тому числі ілюстративний) для вивчення і закріплення знань з теми Lapbook досить популярний на уроках в європейських та американських навчальних закладах Протягом вивчення розділу «Будова слова» учні 5-х класів ЗОШ І-ІІІ ступенів №10створювали тематичні лепбуки. Мета: удосконалювати практичні вміння й навички, оперувати здобутими знаннями з теми «Будова слова», розбирати слова за будовою, правильно писати слова з вивченими орфограмами; розвивати мовленнєво-комунікативні вміння; підвищувати мовну й мовленнєву культуру п'ятикласників.

Номер слайду 2

Інтерактивна папка «Лепбук» на тему "Будова слова" (5 клас)Тематична папка міститьІнформацію про значущі частини слова. Конверт «Закінчення»Конверт «Спільнокореневі слова»Конверт «Префікс»Конверт «Корінь слова»Конверт «Основа слова»Конверт «Суфікс»Приклади з кожної підтеми. Процес виготовлення лепбука неймовірно захоплюючий. Учень не тільки бачить перед собою готовий лепбук, але й бере участь у його виготовленні. Під час роботи з тематичними матеріалами діти вчаться проводити спостереження, виконувати завдання, вивчають і закріплюють інформацію.

Номер слайду 3

Розмір лепбука : аркуш А4 вибір теми, складання плану, який включає в себе необхідну інформацію для розкриття теми збір інформації підготовка та роздруківка вставних матеріалів (ілюстрацій та лексичної інформації) оформлення лепбука протягом уроків з теми «Будова слова»1 етап : 2 етап : 3 етап : 4 етап : Таким чином, можна сказати, що «лепбук» - це збірний образ плаката, книги і роздаткового матеріалу, спрямований на розвиток творчого потенціалу та пізнавальної активності в рамках заданої теми, розширюючи кругозір, формуючи навички та вміння. Використання «лепбука» забезпечує рівність можливостей, повноцінний розвиток кожної дитини, незалежно від місця проживання, статі, національності, мови, соціального статусу, у тому числі і для дітей із особливими освітніми потребами. У науковій літературі «лепбук» не виділяють як один з основних засобів навчання, тому є необхідність у його розробці.Інтерактивна папка «Лепбук» на тему "Будова слова" (5 клас)

Номер слайду 4

Інтерактивна папка «Лепбук» на тему "Будова слова" (5 клас)

Номер слайду 5

Інтерактивна папка «Лепбук» на тему "Будова слова" (5 клас)

Номер слайду 6

На підсумковому уроці учні повторили правопис значущих частин слова, удосконалили практичні вміння й навички оперувати здобутими знаннями та презентували свої творчі лепбуки. Згодом, маючи під рукою готову тематичну папку, дитина може освіжити свої знання з теми.Інтерактивна папка «Лепбук» на тему "Будова слова" (5 клас)

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Вітюк Світлана Іванівна
    Дякую за цікаву роботу. Знайшла для себе нове й корисне, що неодмінно використаю на практиці. Бажаю натхнення!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
22 січня 2019
Переглядів
4478
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку