літературно музична композиція " Все починається з любові"

Про матеріал
воховний захід приурочений до Дня Святого Валентина.різноманітні конкурси та розваи. супровід підібраних пісень .
Перегляд файлу

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Все починається з любові

Літературно-музична композиція до Дня Святого Валентина

 

 

 

 

 

 

 

 

Ведуча Свято Дня Святого Валентина прийшло до нас із Західної Європи. І за кілька років набула багато прихильників і тому шоу,яке готують учні до цього свята,завжди проходить цікаво та весело. Ось уже 120 років це свято єодним з найулюбленіших на Заході і останні роки в нашій країні. Йго святкують дорослі і діти,сімями і в колі друзів. А прийшло воно до нс із франції,де Святий Валентин є покровителем закоханих.

В 111 столітті нашої ери Римський імператор Клавдій 11 проголосив указ, якій забороняв одружуватись. Він вважав,що шлюб утримує чоловіків у домівках, а їх покликання бути хорошими солдатами і лицарськи захищати Рим.

Молодий християнський священник Валентин не послухав наказу і потаємно вінчав юних закоханих. Завдяки отцю Валентину було створено чимало сімей. Але в такій святій справі не обійшлося без зради. На отця Валентина був написаний донос. Імператор велів  заточити порушника у в’язницю і потім стратити.

У в’язниці Валентин,не маючи священних книг,різноманітне своє нежадане дозвілля тим,що писав листи доньці тюремника. Листи були такі прекрасні як і дочка. Молоді люди покохали один одного.

Перед стратою 14 лютого 270 року він відправив дівчині прощальну листівку з фразою від Валентина

цей день був днем страти. Священник був схоронений у церкві св.Праскиди у Римі, 11 врата стали називатися вратами Валентина.

Звучить музика

але сьогодні ми не будемо сумувати. Вітаю всіх гостей нашого свята. А отже вітаю всіх закоханих до безтями молодих люднй.бажаю вам невгасимого кохання,високого почуття відповідальності,вірності, солодких согадів.

  • Звучить пісня

В ранню пору життя в душі людини виникає кохання,перше,трепетне,юнацьке,світле,що боїться розчарувань,підбадьорююче… так умійте ж дорожити коханням.

                 Кохання –одне з піднесених,шляхетних почуттів. Воно неповторне і вічне. Це найкраще з почуттів виплекане людством. Скільки поколінь пройшли по землі, передаючи одне одному безсмертя і доброту.

                Кохання панує над світом. Воно поза віком і часом. Кохання і пов’язані з ним радість, захоплення, ніжність, насолода, позитивно діють на людину і викликають у неї приплив енергії, високу працездатність,загальне піднесення.

  1. отже, вмійте кохати, вмійте любити.
  2. любов – не кара, але й не гра.
  3. вона не квітка, що зівяне швидко.
  4. любов –це дар. І Бог дарує всім пізнати це прекрасне диво.

Один з письменників риторично стверджував «Є на світі любов довгождана,одна». А справді чи є вона на світі одна і довгоочікувана? Саме сьогодні ми спробуємо поговорити з вами на цю тему:

  • як ви вважаєте, чи існує справжнє кохання?
  • Чи відрізняється почуття любові від почуття кохання?
  • Коли народжується кохання, і чи має воно початок і закінчення?

              (відповіді дітей)

Існує така християнська легенда:

«Коли Бог створив світ, він взяв горіх, розколов його на дві частини і кінув між людей. Відтоді, кожен шукає свю половину і коли її знаходить народжується перше, ніжне, трепетне…кохання»

                  (звучить пісня)

 І навряд чи будь хто з вас скаже: « я не хочу кохання». Кохати хочуть всі. І це так природно, як росте трава весною. Кохання… про нього вміють – його чекають. І ось воно прийшло до вас. Стільки сердечних переживань! Тема любові невичерпна в літературі, в мистецтві, музиці, поезії. А коли вона приходить, то ніби здається що її і не чекали.

                              / вірш «вона прийшла» Симоненка/

 Сьогоднішній день ми вирішили провести у вигляді інтелектуально – розважального конкурсу. А зараз на сцену просимо наших учениць.

                              /представлення учениць/

Оскільки у нас конкурс, то ми звичайно познайомимо вас  з нашим журі, яке розділить між нашими учасницями титули. А які це будуть титули, ви дізнаєтесь пізніше.

                               /представлення журі/

А допомагати  нашому журі буде весь зал своїми оплесками. І так, розпочинаємо наш конкурс. Ми повинні перевірити наших дівчат  в ерудованості і винахідливості. Тому що, як давно відомо, що ні одна жінка в цих питаннях нвкрли не поступалася чоловікам. Це довела ще Клеопатра. Єгипетська цариця Клеопатра посперечалася з римляном Марком Антоніом, що він стане її чоловіком, якщо програє парі. Клеопатра завірила,що не встаючи з-за столу,випє вина на 10мілірнів сестерці. Антоній не повірив. І на диво всіх присутніх, вона кинула в фужер з вином дві перлини, вартість яких – 10 міліонів,проковтнула їх разом з вином і- виграла.

 І так, зараз наші учасниці повинні показати свою винахідливість,давши відповідь на запитання.

                            /Конкурс «ПРОПОЗИЦІЯ»/

  1. ЯК ПО ВАШОМУ СЛІД ПРОДОВЖИТИ ПРОПОЗИЦІЮ? «Той , хто дарить на День народження товаришеві або подрузі тварину…»
  • Діє необдумано
  • Повинен бути впевнений в тому,що людина, якій дарять тварину, мріє про неї і буде за нею доглядати.
  • Без сумніву, принесе радість Імениннику.
  1. В АВТОБУСІ З ВАМИ ПОЗНАЙОМИВСЯ СИМПАТИЧНИЙ ЮНАК,АЛЕ НЕ НАЗНАЧИВ ВАМ ПОБАЧЕННЯ. ПЕРЕД ТИМ, ЯК ВИЙТИ, ВИ СКАЖЕТЕ:
  • Приємно було познайомитись
  • Надіємось, ми ще побачимось
  • Ти мені нічого не хочеш сказати?

3.ЯК ВИ РОЗУМІЄТЕ,ЯКЩО ПОТРІБНО ВИСЛУХАТИ НЕПРИЄМНУ КРИТИКУ?

  • Спокійно слухаю
  • Захищаюсь або ображаюсь
  • Залежить від настрою

Отже, ми повинні вибрати  найчарівнішу, найніжнішу, найпривабливішу дівчину,яка стане Валентиною нашого свята.своі голоси ви пишете на сердечках  і передаєте журі.

Ну і поскільки є Валентина, то повинен і бути Валентин.якщо є дівчата,то обов’язково повинні бути рицарі. І ми просимо на сцену наших юнаків, які будуть приймати участь у нашому конкурсі.

                                    /представлення хлопців/

Ми переступили рубіж першого тисячоліття. Іншим стало життя. Іншим стали ми.  А що ж кхання?! Можливо і воно стало трішечки іншим, увібравши  у себе всі наші життєві миті. Чи можливо вижило себе? Ні! Кохання живе і ніколи не зникає в ньому поетичність і мистецтво, тому що кожна закохана людина, і в який би час вона не жила – художник і поет. Так було в минулому, так є і сьогодні. Кохання звеличує людину. Пам’ятаєте у М. Горького «Всі закохані талановиті».

Кохання солодке як мед і гірке, як полинь трава. Серед ураганів життя і штормів долі, можуть розійтись доріжки,які тільки, що зєднались, а ніжність назавжди залишається в серцях.

                                       /вірш « Так ніхто не кохав» В.Сосюра./

Що традиційно дарували закохані рицарі представницям прекрасної статі!

Темпераментні іспанці- серенади під балконами, де жили дами їхнього серця.  Вишукані французькі кавалери = екзотичну парфумерію,дорогоцінності, замки острови. Бідні студенти всіх країн хорошеньким привабливим гімназисткам і міщаночкам – інтимні вірші і букетик фіалок. Незалежно від того яким буде подарунок – дорогоцінним чи не дуже, його завжди доповнювали квіти.

                Що ж не даремно кажуть: «Якщо у вас не вистачає слів, подаруйте квіти. Вони все скажуть за вас.»

Ми пропонуємо нашим учасникам юним рицарям, юним Валннтином подарувати квіти своїй дівчині. А ось які квіти виберуть юнаки і в якій манері піднесуть вони їх дівчині оцінить журі.(в корзині для квітів декілька букетів і окремі квіти.)

                                     /конкурс «Прийми дарунок»/

Ми не сумніваємось також у тому, що зуміємо всі разом обрати найвродливішого, наймужнішого, най- най- принаднішого Валентина, який буде еталоном джентльмена упродовж цього року. А клжен Валентин повинен бути закоханим, і повинен вважати, що його любов найніжніша і найясніша, як це сказав Симоненко.

                                     / вірш «Мрія» В.Сосюра./

А тепер послухаємо з вами як наші дівчата справляються з питаннями на досить актуальну тему: « Любов і …гроші». Відповіді учасниць допоможуть нам зясувати рівень їх логічного мислення, загальний світогляд, вміння орієнтуватися в ситуаціях.

1. при виборі супутника життя ви будете керуватися…

  • Його матеріальним положенням
  • Його душевними якостями
  • Свій варіант відповіді

2.ви уже доросла, маєте свою сімю. Грошей чомусь не вистачає а завтра у Вас День народження. Як ви думаєте, чи купить чоловік вам подарунок? І чому ви так думаєте?

3.Ви домогосподарка. Ніде не працюєте і не  працювали, і звичайно нічого не заробляли. Вас утримує чоловік. Як ви будете вести господарство, і взагалі, як ви уявляєте своє життя і таких умовах?

Правий був педагог В.Сухомлинський, говорячи «Якби всі всі всі без вийнятку молоді люди розуміли мудрість кохання – наше життя було б щн більш красивим, щн більш гармонійним.»

 

doc
Додав(-ла)
Басалко Тетяна
Додано
13 лютого 2019
Переглядів
544
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку