«Малий Віз». Казка. Оксана Сенатович

Про матеріал
«Малий Віз». Казка. Оксана Сенатович. Українська мова та читання : підручник для 3 кл. закладів загальн.серед. освіти : у 2-х ч. Ч. 2. / М. І. Чумарна.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Малий Віз». Казка. Оксана Сенатович

Номер слайду 2

Відгадування загадки. Він могутній, наче дуб,Дуже довгий носить чуб,Серце він хоробре має,Україну захищає.

Номер слайду 3

Відгадування загадки

Номер слайду 4

https://www.youtube.com/watch?v=Nsid. AJbjc. T8

Номер слайду 5

Гра «Добери риму»Козаки - віз - чайка –Шабля- отаман- човен-

Номер слайду 6

Гра «Склади прислів’я»Козацькому роду нема переводу

Номер слайду 7

Опрацювання казки О. Сенатович «Малий Віз»А зараз подивимось на портрет маловідомої письменниці, яка дуже багато писала для дітей і про дітей. Проникливий і відвертий погляд очей, спрямований вдалечінь, прямий ніс, міцно стиснуті вуста. Обличчя округле , вольове. Зачіска коротка, надзвичайно скромна. Письменниця вважала себе вічно мандрівницею, хоча реально мандрувала небагато, а більшість свого життя провела у Львові, де здобула освіту, одружилася, народила і виховала 2 дітей.

Номер слайду 8

Словникова робота

Номер слайду 9

Тлумачення незрозумілих слів

Номер слайду 10

Читання казки

Номер слайду 11

Читання казки (мовчки)

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Прочитайе. Всянинй анрко у. Бв етлийп учодийв аркон. о. Піаввв ісв - ижй ітевреьц. зю. Даврч оп акімнюн орпозирй тс - руомк. В ітинитсх укащх іпавилс ахпит. о. Моідл ходис іхблів ельд оклиавиляс. у. Чалсь здіванк сі - янп ажорвнокай. скар. Яве ноцес іпідайосьлм евс ивещ і ивещ ан еніб

Номер слайду 14

Здогадайся, що це

Номер слайду 15

«Малий Віз». Казка. Оксана Сенатович

Номер слайду 16

Легенда про Івана Сірка

Номер слайду 17

Виразне читання казки «Малий Віз

Номер слайду 18

Читання казки

Номер слайду 19

Гра « Так чи ні» ( робота з сигнальними картками) 1. Червневе небо обтрушувало зорі в озеро? (так)2. Дмитрик разом з товаришем потрапив у минуле ? (ні)3. Дмитрик розгубився, потрапивши до козаків ? (ні)4. Човен був подібний до великої жовтої черепашки?(так)5. Чи була книжка про Сірка в бібліотеці? (ні)6. Чи існує в природі сузір΄я Великий Віз ? ( так)

Номер слайду 20

Практична робота (заповніть «анкету» на казку «Малий Віз») {00 A15 C55-8517-42 AA-B614-E9 B94910 E393}Значення назви«Малий віз» - Велика Ведмедиця – сузір’я, яке люблять у народіТема. Фантастична подорож хлопчика в минуле, до козаків. Сюжет. Дмитрик дістав Малого воза із дна озера, помандрував до козаків. Запорожці посміялися, але дали відповідь на його питання підводні човни й ракети, які вони винайшли. Кульмінація. Перший прийом у козаків. Головний герой. Десяти літній хлопчик Дмитрик. Другорядні героїКозаки, Іван Сірко. Фантастичне у казціПодорож на Малому Возі у минуле, розмова з козаками. Реальне у казціЗацікавлення хлопчика історією, захоплення винаходами запорожців, написання книги. Умовний літературний прийом. Чарівний сон Дмитрика. Художні засоби. Пейзаж, діалог, просторічні слова, емоційно забарвлена лексика, гумор, епітети, фразеологізми. Головна думка. Уславлення кмітливості й винахідливості запорожців, їхнього отамана Івана СІРКА, схвалення думок і дій допитливого хлопчика, який цінує історичне минуле

Номер слайду 21

Прийом «Якби я був чарівником»«Якби я був чарівником, то сьогодні б я…» та наступні незакінчені фрази: Похвалив…

Номер слайду 22

pptx
Додано
5 березня 2023
Переглядів
1098
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку