Контроль вихідного рівня знань1. Що таке м'ясні консерви?2. За якими ознаками класифікують консерви?3. Які показники характеризують м’ясо?4. З якою метою до рецептур консервів додають молочні продукти, яйця, жир?5. Які види металевої тари використовують у консервній промисловості?6. Що таке умовна і фізична банка?7. Назвіть види, основні переваги і недоліки скляної тари8. Що входить до складу засолювальних інгредієнтів?
ПІДГОТОВКА ОСНОВНОЇ СИРОВИНИ- Приймання м'яса- Розморожування і підготовка сировини- Огляд і зачищення- Розбирання- Обвалювання відрубів- Жилування м'яса- Бланшування м'яса- Обсмажування- Варіння- Соління- Копчення- Пасерування- Підготовка субпродуктів- Підготовка тушок птиці- Підготовка тушок кролів
ЗАКРІПЛЕННЯ НОВОГО МАТЕРІАЛУ1. Класифікація консервів2. Назвіть основні способи попереднього термічного оброблення м’яса3. Що таке стерилізація?4. Яке значення має підготовка тари перед фасуванням?5. Як перевірити герметизацію банок?6. Перерахуйте технологічні процеси виробництва основних видів консервів