Міжрегіональний мистецький захід «Козацька Покрова»

Про матеріал

Сценарій "Міжрегіонального мистецького заходу «Козацька Покрова» для проведення свята Покрови Пресвятої Богородиці, свята військової честі, звитяги, мужності, свята захисників української землі.

Перегляд файлу

Міжрегіональний мистецький захід «Козацька Покрова»

Гучно грає українська музика.

  1. Звучить пісня «Ласкаво просимо» у виконанні хору «Соловейко»

  1. Вихід ведучих

Ведуча: Справжня осінь починається із жовтня.

                Коли золотом спалахують листки.

                Неба синь ясна і всемогутня

                Сипле дощові рясні нитки…

Ведучий: Золотоокий жовтень кличе всіх на свято –

                  Покровський ярмарок  нас  буде пригощати.

                  А школа, наче вулик бджіл веселокрилих.

                   Стрічаєм радісно гостей дорогих та милих.

Ведуча: Добрий день усім, хто зібрався у нас на Покровському ярмарку!

Ведучий: Вітаємо вельмишановних гостей, які приїхали до нас на свято Покрови Пресвятої Богородиці, свято військової честі, звитяги, мужності, свято захисників української землі.

Ведуча: Сьогодні великого значення набуває відродження українського козацтва. Бо це і відродження України. Указом Президента України 14 жовтня оголошено Днем українського козацтва та Днем захисника України.

Ведуча: Тож наше свято оголошується відкритим.

  1. Звучить гімн України

Ведучий: Перш, ніж свято розпочати, дозвольте представити наших гостей!

А це:

  • президент ВГО «Всеукраїнська федерація козацького бойового мистецтва «Спас» Олександр Притула;
  • директор ДЮСШ українського рукопашу «Спас» Володимир Коломієць;
  • керівник представництва громадської спілки «Зелений центр Метінвест» міста Запоріжжя, молодіжний мер міста Сергій Ільченко;
  •  ветеран АТО і меценат «Козацького ліцею» Андрій Василенко;
  • голова етносекції Секретаріату Товариства «Україна-Світ» Валерія Левківська;
  • представники етноклубу «Коло» (учнівський і педагогічний колективи) Київської загальноосвітньої школи №11;
  • голова  етноклубу «Мальви» м. Запоріжжя Юлія ТеребІнова;
  • і, звісно ж, довгоочікувані гості зі столиці – керівники та вихованці етноклубу «Коло» Київської загальноосвітньої школи №11.

Ведуча: Для усіх вас - чудовий музичний подарунок  від дуету «БУМ». Звучить пісня «Мій рідний край!» Зустрічаємо оплесками!

  1. Пісня «Мій рідний край!»

Ведуча: До слова запрошуємо ____________________________________________________________________________________________________________________________________

Виступ гостя

Ведуча: Слово для привітання має ____________________________________________________________________________________________________________________________________

Виступ гостя

Ведучий: Святкування Покрови Пресвятої Богородиці також припадає на цей день. Воно є головним християнським святом осені.

Ведуча: Божа Матір Покрова вважалася покровителькою запорозьких козаків. Ідучи у похід, брали з собою образок Покрови як священний оберіг. Звертаючись до неї, вони казали: «Покрий нас чесним своїм покровом та позбав нас від усякого зла».

Ведучий: Пресвяту Богородицю Покрову в Україні також вшановували жінки, вважаючи її своєю заступницею.

Ведуча: Здавна в Україні свято Покрови вважалося кінцем осені та початком зими. До початку жовтня закінчувалися усі найважливіші роботи на землі, було зібрано врожай і з'являлася можливість трохи перепочити від виснажливої праці.

Ведучий: Зі святом Покрови пов'язано чимало народних повір'їв, прикмет, приказок, прислів'їв. Вважається, що яка погода на Покрову, такою буде і зима.

Ведуча: Цього дня уважно спостерігають за вітром – якщо він дме з півдня, то зима буде теплою, із півночі – холодною, із заходу – сніжною. Козаки великого значення надавали народним прикметам.

Ведучий: А також козаки майстерно володіли не лише зброєю, а й словом. Жартівники були ще ті!

Ведуча: До вашої уваги гумореска «Молитва козака» від Поддашкіна Антона!

Гумореска Поддашкіна Антона

Ведучий: Щороку 14 жовтня запоріжці відзначають також День визволення міста від німецько-фашистських  загарбників! А цього року з дня визволення будемо святкувати уже 80-ту річницю!

Ведуча: Сьогодні нащадки запорожців знову захищають Україну від давнього підступного ворога. Важливо, щоб і в найтяжчих умовах наші воїни-захисники і захисниці мали нагоду відчути: сьогодні – їхнє свято, і плечем до плеча з ними вся Україна, адже захист Вітчизни – справа свята.

Ведучий: Тож вітаємо усіх військовослужбовців України, ветеранів АТО, героїв ООС! Ви — опора держави. Спокій наших домівок, спокій близьких — у ваших надійних сильних руках. Прийміть вітання з найкращими побажаннями: оптимізму, добра, достатку, професійних успіхів!

Ведуча: Бажаємо Вам благополуччя і сил, міцного здоров’я і щастя! Мирного неба і смачного хліба! Зі святом Вас, дорогі наші захисники!

Зустрічайте нащадків запорозьких козаків, сучасних супергероїв, переможців Обласного етапу Всеукраїнської військово-патріотичної дитячо-юнацької гри «Сокіл» («Джура») – рій «Яструби» «Козацького ліцею»!

Показовий виступ

Ведучий: Неймовірно! Тепер ми усі переконалися, що козацький дух -незламний!

Ведуча: Тож вітаємо вас усіх зі святом! Щиросердно зичимо всім щастя, здоров’я, наснаги і любові!

Ведучий: Для Вас лине пісня «Буде Україна на землі» від ансамблю «Веселі дівчата»! Зустрічайте!

Пісня «Буде Україна на землі»

Ведуча: Дорогі друзі! Свято продовжується! Запрошуємо усіх на наш багатий Покровський ярмарок, де ви зможете придбати солодощі, фрукти, домашню випічку, вироби декоративно-ужиткового мистецтва і багато всього цікавого!

Ведучий: Після ярмарку на усіх учасників мистецького заходу чекає колоритне етношоу «Квітучий світ – 2019» від етномайстерні Валерії Левківської. Під час показу будуть продемонстровані старовинні українські національні костюми з усієї України.

Ведуча: Також будуть проходити майстер-класи із виготовлення квітки мальви та «Побутові танці».

Ведучий: Бажаємо гарного настрою та незабутніх вражень!

 

docx
Додано
26 березня 2020
Переглядів
2215
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку