Мовна тема " Числівник " і " Займенник"

Про матеріал
Даний матеріал допоможе колегам у підготовці до уроку української мови. Розробка уроку з української мови. Мовна тема Перевіряю свої досягнення з теми " Числівник " І " Займенник".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Перевіряю свої досягнення з теми“Числівник” і “ Займенник”31.01.23 Українська мова. Урок№13

Номер слайду 2

І знову дзвоник кличе в клас,Знання нові чекають нас. Ми дуже любим рідну мову,Її мелодію чудову. Тож починаємо урок!Нехай знання ідуть нам впрок! Сьогодні їх перевіряємо!

Номер слайду 3

Тридцять перше січня Діагностувальна робота Мовна тема

Номер слайду 4

1. Числівники означають: а) дію предмета; б) кількість предметів або їх порядок при лічбі; в) назву предмета.2.  Познач рядок числівників, які відповідають на запитання скільки?а) п’ятеро, вісім, двісті десять;б) п’ятий, восьмий, двісті десятий.3. Займенник – це частина мови, яка:а) вказує на кількість предметів;б) вказує на предмети, але не називає їх ;в) вказує на ознаку предметів.

Номер слайду 5

4. До 1-ої особи належать займенники:а) ти, ви,тебе, вас;  б) я, ми, мене, нас;   В) він, вона, воно, вони.  5. Випиши числівники, що відповідають на питання котрий? який? Шість, дванадцятий, п’ятий, три, п’ятдесят третій, дев’ятнадцять, сімдесят восьмий, сорок, тисяча, чотирнадцятий, сімдесятий. 6. Запиши речення, розкриваючи дужки. Числівники запиши словами. 9 (олівець) лежало у коробці. 11 (книжка) поклали на полицю. 45 (кілометр) проїхав автомобіль. 50 (гривня) коштує фотоальбом.

Номер слайду 6

7. Спиши текст. Встав потрібні за змістом займенники. У ... є котик Мурчик. ... дуже ... люблю. У ... м’яка біла шерсть і чорний, як вуглинка, носик.  ... любить молоко, рибку.  … часто граємо з … . 8. Постав займенники я, ти, ви у потрібній формі, утворивши словосполучення. Друзі прийшли до …, до …, до … . Удома не було …, …, … . Як справились із завданнями? Оберіть свою цеглинку!Було легко. Так собі Не все вдалось

pptx
Додано
30 січня 2023
Переглядів
602
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку