Мультимедійна презентація до виховного заходу: «8 березня – Жіночий день».Інтерактивні конкурси, змагання. 5-6 класи.

Про матеріал
Мультимедійна презентація до виховного заходу: «8 березня – Жіночий день».Інтерактивні конкурси, змагання. 5-6 класи. Мета заходу: прищеплювати любов і повагу до жінки – матері, бабусі, сестрички, подруги. Виховувати в учнів естетичний смак, навички морально-естетичної поведінки. Зміцнювати колектив класної родини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виховний захід: «8 березня – жіночий день»Інтерактивні конкурси, змагання. Підготувала учитель трудового навчання школи І-ІІІ ступенів № 294 міста Києва Бекіш Олена Михайлівна

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Доброго дня вам, друзі, любі дівчатка, шановні гості!!!Ми раді вітати вас зі святом весни, краси та любові -з 8 Березня! Наші дівчатка розумні та кмітливі, веселі та жартівливі, швидкі та сміливі. І ми сьогодні пропонуємо активні змагання для неперевершених наших квіточок.

Номер слайду 4

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Земля зітхає ледве чутноІ прокидається від сну…І березень дарує чудо,Розпочинаючи весну. Це чудо – в усмішках чарівних,У морі квітів навкруги. Ми вас вітаємо, царівни Найкращі, милі, дорогі. Дорогі матусі, дівчата!Найрідніші і красиві!Кращого немає свята,А ніж те, що прийшло нині! Це для вас сніги розтали,Це для вас прийшла весна!Ви собою полонили. Наші душі і серця!Посміхніться! Тане сніг,Щастя падає до ніг!Нині Ваш Весняний день Сонця, квітів і пісень!Щиро вас вітаємоІз жіночим днем. Щастя всім бажаємоІ вітання шлем! Щоб уроки вам вдавалось. Швидко всім учити. Й на дванадцятки одніКонтрольні робити!  Ну і ще попросим в вас: Дорогі красуні!Якщо просимо списати. Не кажіть нам – ні! В нашій школі заздрять нам усі,Бо однокласниць суперових таких маєм. Допоможуть в будь-якій біді,Пожаліють нас – про це ми добре знаєм! Цвітіть і пахніть ви завжди,Не знайте горя і біди. А в разі будь-яких проблем На допомогу ми прийдем.  

Номер слайду 5

ВІТАЄМО

Номер слайду 6

Це – свято весни. Зараз ми поділимо наших дівчаток на дві команди. Ну, що команди сформовані! У нас є команда «Красуні» та команда «Модниці».

Номер слайду 7

Конкурс «Шеф-повар» Завдання №1: Дівчаткам потрібно уявити, що вони на кулінарному шоу. І їм слід приготувати, якнайбільше страв із картоплею. Тільки замість каструль та ложок у вас буде листочок та ручка. Переможе та команда, яка більше напише страв. Приготувалися! Раз-два почали!

Номер слайду 8

Страви з картоплею. Картопля фріДеруни. Зрази картопляніКартопля по-селянськи. Картопля запечена. Картопля смажена. Рагу з овочами та картоплею. Вареники з картоплею. Картопля-пюре. Картопляні котлети. Картопляний суп

Номер слайду 9

Конкурс "Шеф-повар“Завдання №2: Дівчаткам потрібно назвати інгредіенти, які входять до складу салатів: ОЛІВ’Є ( для команди «Красуні») ВІНЕГРЕТ (для команти «Модниці»)

Номер слайду 10

Олів’є / Вінегрет. Салат «Олів’є»м'ясо або ковбасакартопляяйцясолоні огіркизелений горошекцибулямайонез  Салат «Вінегрет»бурякморквакартоплясолоні огіркіцибулязелений горошекрослинна олія

Номер слайду 11

Конкурс «Складання серветок"

Номер слайду 12

7 Способи складання серветок. Еверест. Еверест1. Серветка повинна бути складена по горизонталі навпіл.2. Верхні кути скласти до середини по діагоналі.3. Поєднати бічні сторони трикутника таким чином, щоб його гострі кути опинилися внизу.4. Перевернути фігуру і підігніть кінці.5. Зігнути складками всередину по вертикальній осі.6. Серветку поставити вертикально.

Номер слайду 13

Конкурс «Шнуровка»Дівчатам роздаються шаблони з імітацією отворів для вдівання шнурків. Потрібно найшвидше зашнуровати взуття.

Номер слайду 14

Запитання. Який математичний знак англійці називають так: «ліниве вісім»? Що вийде, якщо вісім поділити навпіл? У скільки разів збільшиться значення числа «8», коли воно встане з ніг на голову. Коли у слонів буває 8 ніг? Скільки кінців у трьох з половиною палиць? У сімох братів по одній сестрі. Скільки всього дітей? Назвіть восьмий місяць року. У кальмара їх десять. А скільки їх у восьминога?Про кого ця загадка? Вісім ніг - як вісім рук: Вишиває шовком круг. Конкурс «Хто найкмітливіший»

Номер слайду 15

Відгадайте повну назву казки{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Снігова … Солом’яний…Гуси… Гидке… Бременські…Кривенька …. Вовк і….. козенят. Курочка … Коза……Лебідь …… Журавель….. і Котик та…. Дванадцять……Троє…..Івасик….. Маша та …. Пан…. Кирило….

Номер слайду 16

Конкурс «Художній»Завдання: Із закритими очима намалювати сонечко і написати своє ім’я.

Номер слайду 17

Розв’яжи кросворд

Номер слайду 18

Конкурс «Мама приїжджає!»Всі дівчатка хочуть, аби у їх власних оселях було гарно і чисто, а особливо тоді, коли в гості до них поспішає мама. Я переконана, що дівчата - відмінні господині. Умови конкурсу: дівчатка повинні швидко пройти визначену відстань з книгою на голові, тримаючи в одній руці склянку з водою, а в іншій — віник, яким потрібно підмітати перед собою дорогу. Перемога буде за тими, хто справніше виконає завдання. Готові! Почали!

Номер слайду 19

«Танцювальний»»Всі учасники розбиваються на пари. Кожній парі видається повітряна кулька. За командою ведучого пари стають обличчям один до одного. Кульку тримають лобами, животами та танцюють танець. Перемагає пара, яка утримує кульку не гублячи його на підлогу. Конкурс

Номер слайду 20

ЛАМБАДА

Номер слайду 21

Кукарелла

Номер слайду 22

Яскрава

Номер слайду 23

Вітання всім жінкам, дівчаткам, мамам, бабусям!!! Зі святом!!!Привітайте вдома ваших матусь, не забувайте казати мамі гарні і теплі слова не лише в день її свята, а робіть це кожного дня. Пам’ятайте, що хороша ваша оцінка, отримана в школі,- це радість для мами. Даруйте мамам щирі слова. Любіть та поважайте своїх матусь, дівчат, бабусь!З 8 березня!!!

Номер слайду 24

КРАСУНІ

Номер слайду 25

МОДНИЦІ

Номер слайду 26

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Чікаленко Ганна Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
7 березня 2021
Переглядів
784
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку