Навчальна презентація з всесвітньої історії для 6-го класу на тему "Культура Давнього Риму"

Про матеріал

Тема. Культура Давнього Риму

Мета: ознайомити учнів з досягненнями та особливостями давньоримської культури; вчити порівнювати культурні досягнення давніх римлян та греків; розвивати увагу, пам'ять, мислення, вміння аналізувати та робити висновки, висловлювати власні судження; виховувати повагу до світових культурних надбань.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Культура Давнього Риму. Підготувала учитель історії та правознавства КЗ “Першотравнева ЗОШ І-ІІІ ст. Зміївської районної ради Харківської області” Вистороп Т. В.

Номер слайду 2

Мета: ознайомити учнів з досягненнями та особливостями давньоримської культури; вчити порівнювати культурні досягнення давніх римлян та греків; розвивати увагу, пам'ять, мислення, вміння аналізувати та робити висновки, висловлювати власні судження; виховувати повагу до світових культурних надбань.

Номер слайду 3

Заповніть пропуски. У 37 р. до н.е. правителем Палестини став ____________. Центром релігійного життя знову став ________ храм. Тут розпочав проповідувати __________. На початку діяльності Ісус прийшов до ______________ , який охрестив його. Основним джерелом, яке розповідає про життя Христа, є ___________. Було затверджено __________ – короткий і точний виклад основних християнських істин.Ірод ВеликийЄрусалимськийІсус ХристосІоанна ХрестителяЄвангелієСимвол Віри

Номер слайду 4

АБГДЕВВідповідь: 1 Г; 2 В; 3 Е; 4 Б; 5 Д; 6 А.

Номер слайду 5

КРАВЕЦСПОТОЛАПОРВІДЬПОРозшифруйте анаграми та поясніть поняття та терміни. Церква. Апостол. Проповідь

Номер слайду 6

Розгляньте зображення. З курсу образотворчого мистецтва, пригадайте назви видів мистецтва.

Номер слайду 7

Римський скульптурний портрет — один із найзначніших періодів у розвитку світового портрета, що охоплює приблизно п'ять століть надзвичайно багатий реалізмом і прагненням передати характер зображеного

Номер слайду 8

Рельєф — один з видів скульптури, об'ємне зображення предметів, що лише частково виступають над площиною. 

Номер слайду 9

Колона Траяна

Номер слайду 10

Оздоблення стін будинків: кімната з вілли Містерій

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Ку́пол  — просторова тримальна конструкція у вигляді опуклого покриття круглої, еліптичної, квадратної або многокутної в плані споруди А́рка — криволінійне перекриття прорізу в стіні або простору між двома опорами (стовпами, колонами, пілонами), що передає на основу не тільки навантаження, а й розпір.

Номер слайду 13

Пантеон в Римі(сучасне фото)

Номер слайду 14

1 Терми2 Акведук3 Амфітеатр4 Базиліка. А Водогінний канал у вигляді довгих рядів арок, що підтримували глиняні труби. Б Громадська споруда, призначена для проведення масових заходів В Прямокутні, витягнуті в довжину будівлі, із великим залом, розділеним рядами колон або арок. Г Будівля, у якій зберігалися картини та інші твори мистецтва. Д Назва лазень у Давньому РиміУстановіть відповідність між назвами архітектурних та інженерних споруд Давнього Риму та їх характеристиками. Відповідь: 1 Д; 2 А; 3 Б; 4 В.

Номер слайду 15

Розгляньте зображення

pptx
До підручника
Всесвітня історія. Історія України 6 клас (Бандровський О.Г., Власов В.С.)
Додано
18 березня 2018
Переглядів
4658
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку