Невербальні форми мовлення

Про матеріал
До невербального спілкування відносяться: Оптичні - ЖЕСТИ, МІМІКА, ПОЗА, ХОДА, КОНТАКТ ОЧЕЙ, ОДЯГ, КОСМЕТИКА Акустичні - ТЕМП МОВЛЕННЯ, ТЕМБР ГОЛОСУ, ВИСОТА ГОЛОСУ, СИЛА ГОЛОСУ, ПАУЗИ, ІНТОНАЦІЯ. Кінетичні - ДОТИК, ПОТИСК РУКИ, ПОЦІЛУНОК.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Оптичні Акустичні Кінетичні До невербального спілкування відносяться: ЖЕСТИ, МІМІКА, ПОЗА, ХОДА, КОНТАКТ ОЧЕЙ, ОДЯГ, КОСМЕТИКА. ТЕМП МОВЛЕННЯ, ТЕМБР ГОЛОСУ, ВИСОТА ГОЛОСУ, СИЛА ГОЛОСУ, ПАУЗИ, ІНТОНАЦІЯ. ДОТИК, ПОТИСК РУКИ, ПОЦІЛУНОК.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

ОПТИЧНІ Міміка - це експресивні рухи м'язів обличчя, що виражають психічний стан, почуття, настрій людини в певний момент часу.

Номер слайду 5

Жести – це рухи тулуба, голови, рук або ніг. Природна жестикуляція зближує промовця зі слухачами і робить зміст виступу більш зрозумілим. Однак для цього жести повинні бути природними, стриманими, м'якими та узгоджуватися з рухами всього тіла, а не бути різким. Існують рівні, на яких можна жестикулювати: нижній рівень ( від попереку вниз) – жести виражають думки і почуття, пов'язані з опором, не сприйняттям; середній рівень (між попереком і плечима) – супроводжуються більшу частину виступу. верхній рівень (від плечей вгору) – жести супроводжуються думки про високі ідеали.

Номер слайду 6

Діловий погляд Ведучи ділові переговори, уявіть, що на лобі вашого співбесідника знаходиться трикутник. Направивши свій погляд на цей трикутник, ви створюєте серйозну атмосферу, і інша людина відчуває, що ви настроєні по- діловому. За умови, що ваш погляд не опускається нижче за очі іншої людини, ви зможете контролювати хід переговорів за допомогою погляду.

Номер слайду 7

Соціальний погляд Якщо ваш погляд опускається нижче за рівень очей іншої людини, створюється атмосфера соціального спілкування. Експерименти по іссле-дованію особливостей погляду показали, що під час соціального спілкування ока теж дивляться на символічний трикутник на обличчі людини, в даному випадку розташоване на лінії око і області рота.

Номер слайду 8

Інтимний погляд Цей погляд проходить через лінію очей і спускається нижче за підборіддя на інші частини тіла співбесідника. При тісному спілкуванні цей трикутник опускається від очей до грудей, а при віддаленому -от око до промежини. Чоловіки і жінки за допомогою цього погляду показують свою зацікавленість до людини, а якщо він теж зацікавлений, то він відповість тим же поглядом.

Номер слайду 9

Погляд скоса Погляд скоса використовується для передачі інтересу або ворожості. Якщо він супроводжується злегка піднятими бровами або усмішкою, він означає зацікавленість і часто використовується для заманювання. Якщо він супроводжується опущеними вниз бровами, нахмуреним лобом або опущеними куточками рота, він означає підозріле, вороже або критичне відношення.

Номер слайду 10

Підняті брови Широко відкриті очі Опущені вниз кінчики губ Відкритий рот Здивування Гнів Брови опущені вниз Зморшки на лобі вигнуті Очі прищурены Губи зімкнуті Зуби стиснуті

Номер слайду 11

Підведені і зведені над переніссям брови Широко відкриті очі Куточки губ опущені і кілька відведені назад Губи розтягнуті в сторони Рот може бути відкритий Страх Щастя Очі спокійні Верхні куточки губ підняті і зазвичай відведені назад

Номер слайду 12

Огида Сум Брови опущені Ніс зморщена Нижня губа випнута або піднята і зімкнута з верхньою Брови зведені Очі згаслі Часто зовнішні куточки губ злегка опущені

Номер слайду 13

АКУСТИЧНІ

Номер слайду 14

Го́лос — звук, який видає людина, використовуючи голосові зв'язки. Людина використовує голос при розмові, співі, криці, сміху, плачі. Голосоутворення відбувається шляхом видихання повітря з легень через рот та ніс, при чому голосові зв'язки вібрують і створюють у повітрі звукові хвилі.

Номер слайду 15

КІНЕТИЧНІ

Номер слайду 16

Проксеміка - це не тільки відстань між спілкувальниками, а й конфігурація, яку вони творять. Якщо спілкувальники сидять навпроти, вони частіше конфліктують. За звичайної розмови доцільно розташовуватися під кутом один до одного. Під час ділової зустрічі сідають з одної сторони столу. Незалежна позиція визначається у розташуванні по діагоналі. На багатолюдних заходах зазвичай ставлять на столах картки з прізвищами запрошених. Отже, щоб успішно здійснювати професійну діяльність, треба знати і вміти розпізнавати (читати) невербальні засоби спілкування. Дистанція

Номер слайду 17

ІНТИМНА ЗОНА Від 15 до 46 см зона, до якої дозволено проникати тільки тим особам, які знаходяться в тісному емоційному контакті з Вами (діти, бітьки, подружжя, родичі).

Номер слайду 18

ОСОБИСТА ЗОНА Від 46 см до 1,2 м – це відстань, що звичайно відділяє нас, коли ми знаходимося на офіційних прийомах та дружніх вечірках

Номер слайду 19

СОЦІАЛЬНА ЗОНА Від 1,2 до 3,6 м – відстань, на якій ми тримаємось від сторонніх людей.

Номер слайду 20

СУСПІЛЬНА ЗОНА 500 см Більше, ніж 3,6 м – відстань, на якій стоїть оратор від аудиторії.

Номер слайду 21

Дякую за увагу Спасибо за внимание Gracias por su atenciуn Danke fьr die Aufmerksamkeit Thank you for attantion

ppt
Додано
8 листопада 2021
Переглядів
3006
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку