«Незвичайне використання звичайного пластиліну. Із чого все почалося»

Про матеріал
«Незвичайне використання звичайного пластиліну. Із чого все почалося» (Використання інноваційних педагогічних технологій з досвіду роботи в закладі позашкільної освіти)
Перегляд файлу

ЗІНЬКІВСЬКА РАЙОННА СТАНЦІЯ ЮНИХ ТЕХНІКІВ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Незвичайне використання

звичайного пластиліну.

Із чого все почалося»

 

(Використання інноваційних педагогічних технологій з досвіду роботи в закладі позашкільної освіти)

 

 

 

 

 

 

Керівник гуртка

Ландик Майя Іванівна

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Зіньків-2019


Із чого все почалося

 

І творчості вогонь палахкотить,

І думка, наче квітка, розцвітає…

Майя Ландик

 

Малювання пластиліном – дуже цікавий, нестандартний вид роботи, який має право посісти належне місце в методиці образотворчого мистецтва. Краса виробів, намальованих пластиліном, – незаперечна, користь від самого процесу роботи – очевидна.

А почалося опанування цієї дивовижної техніки ще 1994 року. Після закінчення ПДПІ ім. В.Г.Короленка я почала працювати на посаді керівника гуртка Зіньківської районної СЮТ – так була заснована художня студія «Первоцвіт», вихованці якої уславили її значними перемогами в багатьох мистецьких конкурсах різного рівня.

Спочатку навчалися підкорювати звичні і традиційні техніки – акварель, гуаш, графіку, витинанку, колаж та ін. Але одного разу Наталя (8 р.), яка закохалася в декоративні розписи та займалася переважно ними, пластиліном (що залишився в портфелі після уроку праці) почала виробляти маленькі мазочки на папері. Вийшло досить цікаво!

– А з’єднаймо мазочки у квітку! – запропонувала я...

До кінця заняття всі аркуші розквітли дивовижними квітами від дитячих спроб.

Задоволені результатами творчих експериментів, ми майже рік опановували новостворену техніку – «розпис пластиліном».

 

Але постійний пошук чогось нового й цікавого спонукав до спроб не тільки розписувати, але й малювати пластиліном – море, дерева, квіти…

Наталя Мороз, яка разом зі мною працювала над удосконаленням цієї диво-техніки, передала бажання досліджувати й розвивати її наступному набору студійців – Ландик Валі, Олешко Каті, Бутенко Аліні.

 

Кожна з дівчат додала щось своє, неповторне, відчуте й ухоплене через творчу практику. Валя майстерно розвинула живописність у роботах, ювелірно змішуючи кольори, добившись неймовірно тонких і точних відтінків. Катя розробляла тонкі, дрібні деталі роботи й досягла довершеності у створенні різних декоративних композицій. Аліна вміло поєднувала контрастні кольори. Мушу визнати, що дитячі роботи були витонченішими за мої – у малих тонші й чутливіші пальці, та ще й опанування цієї техніки з дитинства дає свої результати. Тут доречно детальніше розповісти про малювання пластиліном.

 

 

doc
Додано
26 березня 2020
Переглядів
570
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку