Огород на підвіконні

Про матеріал
Тема : Огород на підвіконні . МЕТА : Мета: розширити знання дітей про те, як створити грядку на підвіконні і доглядати за цибулинами ; закріпити знання про органи чуття; активізувати у дітях ініціативу, увагу і пам'ять, збагачувати словниковий запас дітей, залучати до роботи проекту дітей та батьків, виховувати любов до природи. Обладнання : інтерактивний комплекс, стаканчик з ґрунтом, стаканчик з водою, цибулинка.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ОГОРОД НА ПІДВІКОННІЗАБІЯКА МАРИНА РОМАНІВНА1-Б КЛАС

Номер слайду 2

РАНКОВЕ КОЛО

Номер слайду 3

Чи саджають ваші батьки цибулю на весні? Хто з вас допомагає її саджати? Хто їв цибулю?

Номер слайду 4

-В яких стравах ми можемо використати цибулю?Цибулеві кільця

Номер слайду 5

Цибулевий пиріг

Номер слайду 6

Цибулевий суп

Номер слайду 7

Цибулеві котлети

Номер слайду 8

Салат з цибулі

Номер слайду 9

Овоч, без якого не обходиться більшість страв – це цибуля. Вона доречна і в салатах, і з м’ясом, і як доповнення до борщів і супів. Ми любимо її за гостро-солодкий смак і неймовірний запах, яким вона насичує страви

Номер слайду 10

Чому потрібно їсти цибулю?Овоч багатий вітаміном С, який зміцнює імунітет; Цибуля містить вітаміни групи В; Містить протизапальні компоненти.

Номер слайду 11

Цибуля має специфічний гіркий смак та запах. Згадайте, якою частиною язику ми можемо відчути смак овоча.

Номер слайду 12

- Скажіть будь ласка, зимою ви з батьками саджаєте вдома цибулю ?Є кілька різних способів посадки цибулі: В звичайному стаканчику, наповненному водою;

Номер слайду 13

Інший спосіб вирощування — посадка в землю.

Номер слайду 14

Вирощувати цибулю за допомогою тирси.

Номер слайду 15

Неважливо, який метод вирощування цибулі було обрано, головне правильно доглядати за культурою. Вчасно здійснювати полив, захистити від протягу, забезпечення доступу світла, удобрювати. Якщо дотримуватися всіх описаніх вище рекомендацій, то позитивні результати у вигляді високого врожаю вам гарантовані.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Хоча зелену цибулю можна купити у супермаркеті взимку і влітку, але вона не зрівняється з вирощенною на власному підвіконні. По-перше, посадивши зелену цибулю в будинку, ви зможете в будь-який час нарвати необхідну кількість її для приготування їжі, а по-друге, будете впевнені, що зелень була вирощена без застосування яких-небудь шкідливих речовин і хімікатів.

Номер слайду 18

- Сьогодні ми з вами створимо свій огород на підвіконні, посадимо цибулю, дуже корисний овоч.- Що нам потрібно для того, щоб посадити цибулю?Ґрунт вода цибулинка

Номер слайду 19

План роботи. Насипте 3 повні ґрунту ложки в стаканчик. В стаканчик з землею, корінцем вниз, покладіть цибулинку . Ложкою та засипте цибулинку ґрунтом . Полийте .

Номер слайду 20

Підсумок .- Для чого потрібно їсти цибулю?- Якими вітамінами багата цибуля?- В яких стравах ми використовуємо цибулю?ЗАВДАННЯРазом з батьками посадіть свій огород на підвіконні.

Номер слайду 21

Дякую за увагу!

pptx
Додав(-ла)
Забіяка Марина
Додано
15 жовтня 2022
Переглядів
194
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку