Опорний конспект "Класифікація овочів"

Про матеріал
Опорний конспект "Класифікація овочів" до уроку по темі "Плодоовочеві товари" з навчальної дисципліни "Товарознавство"
Перегляд файлу

ОПОРНИЙ КОНСПЕКТ 2

ТЕМА:ПЛОДООВОЧЕВІ ТОВАРИ

Класифікація овочів

Залежно від того, які частини рослин використовуються в їжу, овочі поділяють на дві групи:

  1.     Вегетативні
  2.     Плодові

Групи

Підгрупи

Види

Вегетативні

Бульбоплоди

картопля, топінамбур, батат

коренеплоди

буряки, морква, редиска, редька, ріпа, бруква; петрушка, селера, пастернак (біле коріння)

капустяні

капуста біло-головкова, червоно-головкова, цвітна, савойська, брюссельська, кольрабі, брокколі

цибулеві

цибуля - ріпчаста, зелена, батун, порей, шалот, шнітт, слізун, багатоярусна; часник, черемша

салатно-шпинатні

салат (листковий, головчастий, салат-ромен, зривний, спаржевий), шпинат, щавель

пряно-смакові

кріп, чабер, острогін, хрін, базилік, меліса лимонна, коріандр, майоран, фенхель, м’ята тощо

десертні

спаржа, ревінь, артишок

Плодові

гарбузові

огірки, кабачки, патисони, гарбузи, кавуни, дині

томатні

томати, баклажани, перець

зернобобові

недостиглі горох, квасоля, боби, цукрова кукурудза

За строком достигання овочі: ранньостиглі, середньостиглі, пізньостиглі.

За способом вирощування: овочі відкритого та захищеного ґрунту(парникові, тепличні).

Згідно способів використання деякі овочі поділяють на:

  • столові (що вживаються в їжу),
  • технічні (використовуються для виробництва інших продуктів),
  • універсальні (вживаються в їжу, та використовуються для виробництва інших продуктів)
  • кормові(використовуються для годівлі худоби).

Згідно біологічної класифікації овочі поділяють на ботанічні сорти.

 

docx
Додано
29 січня 2020
Переглядів
3168
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку