Основний естетичний принцип сучасного дизайну кондитерських виробів

Про матеріал
В умовах сучасної цивілізації важливого значення набуває дизайн —найрозвинутіша та усвідомлена галузь людської діяльності за законами краси поза мистецтвом.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Основний естетичний принцип сучасного дизайну кулінарних і кондитерських виробів.

Номер слайду 2

В умовах сучасної цивілізації важливого значення набуває дизайн —найрозвинутіша та усвідомлена галузь людської діяльності за законами краси поза мистецтвом.

Номер слайду 3

Дизайн у вузькому, спеціальному значенні терміна — це проектна художньо-творча діяльність, що направлена на розробку елементів предметно-просторового середовища людської життєдіяльності, які виготовлені індустріально, з високими споживчими властивостями йестетичними якостями.

Номер слайду 4

 Позначка дизайну — у цьому вузькому смислі — формування гармонійного середовища житлової, виробничої і соціально-культурної сфер. Об’єкти дизайну — промислові виробивиробниче обладнання, побутова техніка, меблі, посуд, одяг тощо);

Номер слайду 5

Відповідно розрізняють окремі види дизайну: - дизайн промислових виробів,- дизайн середовища,- графічний дизайн, - дизайн соціально-культурної сфери і т. ін.

Номер слайду 6

Усередині кожного виду можлива також спеціалізація дизайну. Позначкапроектування в дизайні — оптимізація функціональних процесівжиттєдіяльності людини, підвищення естетичного рівня виробів і їхкомплексів. Предметом проектування в дизайні є структура і якості формипредметного середовища в цілому і окремих виробів як його елементів.

Номер слайду 7

Метод дизайну — принципові основи діяльності, що складаються еволюційноі визначають її позначку та категоріальний апарат, який задає методичніпідвалини проектування — засоби моделювання об’єкта і сукупність правил,що визначають послідовність і зміст етапів формотворення.

Номер слайду 8

Сучасні принципи дизайну — поєднання в цілісній структурі і гармонійній формі+всіх суспільно необхідних якостей об’єкта,що проектується. Основними робочими категоріями Дизайнерського проектування є образ, функція, морфологія, технологічна форма, естетична цінність.

Номер слайду 9

Здійснення ідеїстворення цілісного об’єкта потребує глибокого знання основних законів ітенденцій розвитку економіки, виробництва, споживання, а також розуміннядуховних потреб суспільства. Тому дизайн базується на наукових основахмоделювання об’єкта, поєднує наукові принципи з художніми в проектномуобразі і знаходить застосування в інших галузях суспільної діяльності —це так званий соціальний дизайн.

Номер слайду 10

Теоретичною базою сучасного дизайну є технічна естетика — науковадисципліна, яка комплексно вивчає соціальні, естетичні, функціональні,ергономічні і технічні аспекти формування предметно-просторовогосередовища і складає науково-методичні основи дизайну.

pptx
Додано
16 січня 2021
Переглядів
1223
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку