Особливості подавання холодних закусок в ресторанах (Презентація)

Про матеріал
Презентація уроку на тему: "Особливості подавання закусок в ресторанах. Правила оформлення" для здобувачів освіти ЗПТО з професії "Кухар 4 розряду".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

особливості подавання закусок в ресторанах

Номер слайду 2

ХОЛОДНІ ЗАКУСКИВ барах і буфетах подають у салатниках, вазочках, креманках, фужерах, на закусочних тарілках, шпажках, зелених листках салату, скибці хліба, булці, шматку шинки, ковбаси, твердого сиру, у випечених корзиночках і волованах, на крекерах, крутонах, як начинку в овочах і яйцях; гарячі закуски - у кокільницях і кокотницях, порційних сковородах, волованах, циліндрах із хліба, на крутонах.

Номер слайду 3

ЗАКУСКИ НА ШПАЖКАХСвіжі овочі, плоди чи ягоди нанизують на шпажки (стрижні) різної довжини. Найкраще використовувати дерев’яні та пластмасові шпажки (стрижні). На шпажку (стрижень) нанизують овочі та фрукти кожного виду окремо або впереміш. Овочі можна чергувати зі скибками й кубиками сиру, шинки, ковбаси. Нанизану на шпажку (стрижень) закуску подають на стіл на блюді або ввіткнувши кінець шпажки в яблуко, товстий шматок сиру, хліба, булки.

Номер слайду 4

ЗАКУСКА НА ЛИСТЯХ ЗЕЛЕНОГО САЛАТУПодають невеликими порціями. Для цього цілі листки салату миють, обсушують і викладають на них закуски світлого (яйця фаршировані) або червоного кольору. Можна також згорнути листки салату трубочкою. Листя із закускою викладають на закусочну тарілку, прикрашають зеленню темнішого кольору та світлими або червоними продуктами (журавлиною). Закуску разом з листком салату беруть руками та їдять.

Номер слайду 5

ЗАКУСКИ НА СКИБЦІ ХЛІБУ АБО БУЛЦІХліб нарізують тонкими скибками, трохи підсмажують (середина має бути м’якою), зверху кладуть порцію закуски або салату, прикрашають зеленню. Хліб із закускою (салатом) викладають на закусочну тарілку, накриту вирізаною паперовою серветкою, їдять руками.

Номер слайду 6

САЛАТИ НА ШМАТКУ ШИНКИ, СИРУ АБО БУРЯКУШинку, ковбасу, сир, буряк нарізують тонкими шматками (мають добре згинатися). Нарізані шматки згортають лієчкою і наповнюють салатом. Можна також покласти салат на шматок нарізаного продукту, а потім згорнути трубочкою так, щоб його було видно з одного або обох боків. Салат, підготовлений у шинці, ковбасі, викладають на закусочну тарілку та беруть руками.

Номер слайду 7

ЗАКУСКИ В КОРЗИНКАХ АБО ВАЛОВАНАХГотують пісочне або листкове тісто, з якого формують і випікають корзинки або воловани. Охолоджені вироби наповнюють салатом і прикрашають. Подають на закусочній тарілці, накритій вирізаною паперовою серветкою.

Номер слайду 8

ЗАКУСКА ЯК НАЧИНКА В ОВОЧАХДля подавання таких закусок використовують: червоний солодкий перець, томати, огірки (свіжі й солоні), картоплю. Овочі обробляють для начинення, наповнюють готовою закускою, викладають на закусочну тарілку або блюдо, кожний вид окремо чи разом, прикрашають зеленню, зеленим салатом.

Номер слайду 9

ЗАКУСКА ЯК НАЧИНКА В ЯЙЦЯХОбчищені від шкаралупи (круті) яйця розрізають уздовж навпіл або упоперек нав­піл, роб­лять зигзагоподібний розріз,роз’єднують половинки, виймають жовток (можна зробити впоперек надріз білка з одного боку й через отвір видалити жовток). Підготовлені яйця наповнюють закускою, викладають на блюдо або закусочну тарілку, оформляють як човник, квіточки, грибочки, кошик тощо.

Номер слайду 10

ГАРЯЧІ ЗАКУСКИ В КОКІЛЬНИЦЯХУ кокільницях запікають гарячі закуски з риби й нерибних продуктів моря (крабів, кальмарів, креветок). Після запікання кокільниці ставлять на тарілки або блюдо, накриті вирізаними паперовими серветками.

Номер слайду 11

ГАРЯЧІ ЗАКУСКИ В КОКОТНИЦЯХУ кокотницях готують делікатесні закуски — жульєн із птиці або дичини, печериці чи білі гриби в сметані тощо. Після запікання кокотниці ставлять на тарілки або блюда, накриті вирізаними паперовими серветками. Оформлюють папільйотками, які не тільки прикрашають закуску, а й захищають руки від опіків.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

ГАРЯЧІ ЗАКУСКИ В ЦИЛІНДРАХ, НА КРУТОНАХХліб нарізують на скибки фігурної форми, у м’якуші хліба роблять заглиблення, корзинки й заглиблення в скибці хліба заповнюють закускою, запікають. Перед подаванням закусочну тарілку накривають паперовою серветкою, на неї викладають запечену на крутонах або в корзинках закуску.

pptx
Додано
5 березня 2023
Переглядів
819
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку