Продовжуємо говорити про надзвичайно важливу тему - «Здорове харчування».
А чи включає здорове харчування у свій раціон вживання сала ?
Сало – шкода чи користь?
У салі - тільки жир, це так. Але сало у своєму складі містить вітаміни: А,В,С,Є,Д, мікроелементи(селен),мінерали: калій, кальцій, мідь, фосфор,
жирні кислоти. Найціннішою серед кислот є арахідонова кислота . Ця кислота покращує роботу головного мозку, роботу серця, поліпшує склад крові, а лецитин, що міститься в салі, зміцнює кровоносні судини, підвищуючи їх еластичність. Сало поліпшує інтелектуальну діяльність,зміцнює імунітет.
Саме Колумб зміг дістатися до Америки завдяки тому, що серед продовольчих запасів у нього було багато сала.
Біологічна активність сала значно вища, ніж у маслі. І не забуваємо з чого його зараз виробляють, коли рогатої худоби мізер. Особливо взимку потрібно обов’язково вживати сало, щоб підтримувати імунітет.
Найкраще споживати солоне сало, приправлене часником. Норма 10-30г на день зі шматочком чорного хліба.
Тож пам’ятаємо про користь сала і не забуваємо його вживати!