Пам'ятка " Сало у здоровому харчуванні: шкода чи користь"

Про матеріал
Пам'ятка може бути використана на уроках біології, основ здоров'я як додатковий матеріал при розгляді питання здорового харчування
Перегляд файлу

 

Продовжуємо говорити про надзвичайно важливу тему - «Здорове харчування».

А чи включає здорове харчування у свій раціон вживання сала ?

Сало – шкода чи користь?

У салі - тільки жир, це так.  Але сало у своєму складі містить вітаміни:  А,В,С,Є,Д, мікроелементи(селен),мінерали: калій, кальцій, мідь, фосфор,

жирні кислоти.  Найціннішою серед кислот є арахідонова кислота .  Ця кислота покращує роботу головного мозку,  роботу серця, поліпшує склад крові, а лецитин, що міститься в салі, зміцнює кровоносні судини, підвищуючи їх еластичність.  Сало поліпшує інтелектуальну діяльність,зміцнює імунітет.                       

Саме Колумб зміг дістатися до Америки завдяки тому, що серед продовольчих запасів у нього було багато сала.

Біологічна активність сала значно вища, ніж у маслі.  І не забуваємо з чого його зараз виробляють, коли рогатої худоби мізер.   Особливо взимку потрібно обов’язково вживати сало, щоб підтримувати імунітет.

Найкраще споживати солоне сало, приправлене часником.  Норма 10-30г на день зі шматочком чорного хліба.

Тож памятаємо про  користь сала і не забуваємо його вживати!

 

doc
Додано
9 січня 2020
Переглядів
570
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку