Пани та панянки______________

Про матеріал
Свято – це привід проявити себе, висловити повагу до інших людей. Свято – це відчуття радісної атмосфери, піднесеного настрою, щастя. Свято формує духовний світ людини, виховує найкращі риси його особистості. Свята пов’язують їх учасників з життям навчального закладу, країни і планети в цілому, розвивають творчість, естетичні та моральні якості, приносять радість. Саме свята необхідні для повноцінного розвитку дитини, як повітря.
Перегляд файлу

Конкурсно - розважальна програма «Пани і панянки»

 

               Виконала:

             Лариса ТРАЧ,

вихователька Харківського

         фахового коледжу спорту

Анотація

 Свято – це привід проявити себе, висловити повагу до інших людей. Свято – це відчуття радісної атмосфери, піднесеного настрою, щастя. Свято формує духовний світ людини, виховує найкращі риси його особистості. Свята пов’язують їх учасників з життям навчального закладу, країни і планети в цілому, розвивають творчість, естетичні та моральні якості, приносять радість. Саме свята необхідні для повноцінного розвитку дитини, як повітря.

 

Мета:

  • створити святковий настрій;
  • розвивати творчі здібності;
  • формувати  естетичні смаки;
  • виховувати ґендерну рівність.

Обладнання: проектор та екран для мультимедійних презентацій, комплекти літер, фото і картинки, фрагменти фільмів та мультиплікаційних фільмів, музичні фрагменти, фрагменти українських пісень тощо.

Ведучий 1: Добрий день! Ми вітаємо вас на шоу – програмі «Пани і панянки»!

Ведучий 2: Хто розумніший – чоловік чи жінка? Тисячі років людство шукає відповідь на це філософське питання.

Ведучий 1: Та сьогодні ми переконаємося в тому, що дівчата не лише найчарівніша половина  людства, адже відмінницями в школі переважною більшістю таки дівчата.

Ведучий 2:  А керівні посади та депутатські крісла, зазвичай займають чоловіки.

Ведучий 1:  А я все одно переконана, що найрозумніші – дівчата і сьогодні ми переконаємо в цьому всіх присутніх.

Тож команду дівчат представлятимуть

(шість учасників команда дівчат)

Представлятимуть команду чоловіків

(шість учасників чоловіків)

Ведучий 2: Так, суперники у нас гідні поваги, але у нас є ще й верховний суддя цієї неперевершеної гри – наші судді.

(Представлення журі)

Ведучий 1: Нехай переможуть найсильніші! Тобто ми – дівчата! (говорить шуткуючи)

Ведучий 2: Дуель поставить все на свої місця. Ми розпочинаємо! Шлях до перемоги відкритий!

Ведучий 1: Все зрозуміло? Починаємо! Але  у нас залишилася одна не завершена справа – хто починає перший конкурс?

Ведучий 2: Звичайно чоловіки, як сильна половина людства!

Ведучий 1: Ми починаємо!

Конкурс «Склади слово»

  Умови конкурсу: Команди отримують комплекти літер. По черзі, командам будуть задавати питання, ви повинні  із цих літер скласти  слово, тобто правильну відповідь. На цей конкурс відведено – 90 секунд. Команда, яка відповіла і склала більше слів, отримує 1бал в загальний рахунок,  а та що менше – 0 балів, а якщо одинакові набрані бали, то кожній команді зараховується по 1 балу в загальний рахунок.

Музична пауза

Конкурс «Логіка»

  В нашому житті завжди присутня якась логіка, сьогодні ваша логіка не повинна вас підвести. На екрані будуть з’являться фотографії чи картинки, які об’єднанні одною  логікою. (Наприклад: зображення блискавка в небі; блискавка на одежі; герой мультиплікаційного фільму Тачки, McQueen. Вам потрібно  з’ясувати  якою логікою ці зображення об’єднанні,  ви обговорюєте командою і якщо у вас є  відповідь, піднімаєте руку або викрикуєте «ми». Якщо команда дала не правильну відповідь, то у суперників є можливість заробити бал.

Конкурс: «Хто я?»

  Умови конкурсу: один представник від команди стає спиною до екрану, а  його команда стає так, щоб бачити екран, на якому проектується фото  відомої особистості (артисти, співаки, спортсмени, політики  тощо). Задача учасника, відгадати хто на екрані, задаючи питання, а команда відповідає тільки «так» чи «ні». Час для виконання цього завдання 90 секунд. Команди повинні старатися відгадати, як найшвидше.

Конкурс: «Вгадай пісню»

 Умови конкурсу: один представник від команди надіває навушники, там буде лунати пісня, учасник уважно її  слухає, а потім жестами, мімікою показує. Команда повинна назвати назву цієї пісні за 90 секунд. Виграє та команда, яка впоралася із завданням  за менший час.

Конкурс «Фільм із котиком»

 Умови конкурсу: кожній команді будуть продемонстровані по 13 кадрів із фільмів та мультиплікаційних фільмів, обличчя героїв на цих кадрах будуть закритті мордочками котиків. Задача учасників угадати із якого кіно  чи мультика ці герої. Виграє команда, яка більше вгадала кількість кадрів.

Музична пауза

Конкурс «На увагу»

 Умови конкурсу: кожній команді будуть демонструвати на  екрані по п’ять фрагментів. Після перегляду кожного фрагменту, будуть ставити питання на уважність (наприклад: номер автобуса в якому їхав герой). На обговорення 10 секунд.  Задача команди правильно відповісти на питання. У кого більше правильних відповідей, та команда отримує в загальний рахунок 1 бал.

Конкурс «Рухайся уважно»

 Умови конкурсу: Один представник від команд виходять на центр сцени, помічник ведучого показує по черзі танцювальні рухи і наголошує, щоб учасники запам’ятали нумерацію рухів, потім між учасниками ставлять ширму,щоб не змогли підглядати один за одним і вмикається музичний супровід. Ведуча в роздріб називає номера танцювальних  рухів, задача учасників показати рухи відповідній нумерації.

Конкурс «ЦЕ ЩО?»

 Умови конкурсу: По черзі по одному представнику від команди виходять до мікрофону і пояснюють задане ведучим слово, тільки не називаючи його. Учасники команди повинні вгадати слово. Якщо відповіді не має, пропускають  і вгадують наступне слово. Слова об’єднанні темою, наприклад Спорт (ковзани, лижі, м’яч  тощо). Школа (олівець, ручка, дошка тощо). Команда повинна, якомога більше назвати слів за 90 секунд.

Музична пауза.

Підведення підсумків.

Нагородження учасників.

 

docx
Пов’язані теми
Позашкільна освіта, Інші матеріали
Інкл
Додано
1 лютого 2023
Переглядів
85
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку