«Під синьо-жовтими прапорами України та Євросоюзу»

Про матеріал
«Під синьо-жовтими прапорами України та Євросоюзу» презентація до позакласного заходу до 1 уроку (виховна робота)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

     «Під синьо-жовтими прапорами України та Євросоюзу»    Підготувала вчитель ІІ категорії зарубіжної літератури Підлиманської гімназії – філії ОЗ «Борівського ліцею» БСР

Номер слайду 2

Ми знаємо, хто ми є, але не знаємо, ким ми можемо бути. Вільям Шекспір

Номер слайду 3

Україні – 26 незалежних років. І це лише крапля у тисячолітньому морі нашої історії, результат боротьби проти могутніх імперій загарбників і нагорода за прагнення народу бути вільними. А результатом плідної праці українців є відкриття кордонів ЄС для України: Рада Європи схвалила рішення про внесення України до переліку країн, громадянам яких скасовуються візові вимоги. Документ було підписано 17 травня 2017р., а сам безвіз набуває чинності за 20 днів. Вже починаючи з літа 2017 року без візи можна буде відвідати практично будь-яку країну ЄС. Виняток – Великобританія та Ірландія, які є членом Євросоюзу, але не входять до складу Шенгенської зони. Але без «штампу» в паспорті можна буде відвідати інші країни, які не є членами ЄС, але входять до Шенгенської зони: Ісландію, Ліхтенштейн, Норвегію, Швейцарію. Для того щоб подорожувати Європою слід бути обізнаним та орієнтуватися. Оскільки Селятин був європейським містом з 1913 завдяки К. Таубера за часів Австро – Угорської імперії розпочала свою роботу селятинська залізниця і проіснувала до 1961 року. На сьогоднішній день ми можемо побачити залишки будівлі колишнього вокзалу, на якому зберігся надпис румунською мовою «SELETIN» та його складські приміщення нагадують про те, що колись його мешканці були частиною європейської спільноти, що могли знати про паризькі салони та Ейфелеву вежк не лише з розповідей і світлин. Останній рейс потяга з надписом «Селятин - Париж» відбувся до Франції 1939 році. Тож ми, селятинці, як нащадки європейців повинні вивчати та цікавитися Європою, а саме культурною спадщиною, моральними цінностями та історією.

Номер слайду 4

Європе́йський Сою́з — економічний та політичний союз 28 держав-членів, що розташовані здебільшого у Європі.

Номер слайду 5

УкраїнаЄССтолиця. Київ. Брюсель. Гімн«Ще не вмерла України і слава і воля» слова Павла Чубинського, музика Михайла Вербицького«Ода до радості» тему фіналу Дев'ятої симфонії Людвиґа ван Бетховена,Валюта. Гривня Євро. Прапор

Номер слайду 6

Бельгія

Номер слайду 7

Німеччина

Номер слайду 8

Італія

Номер слайду 9

Нідерланди

Номер слайду 10

Франція

Номер слайду 11

Люксембург

Номер слайду 12

Афіни. Олімпійські ігри. ГеркулесЄвро. Перед вами квадрат, який містить картинки та слова, які характеризують цю країну. Ваше завдання відгадати цю державу.

Номер слайду 13

Відгадати країну за логотипом футбольного клуба та футболістом цього клуба.

Номер слайду 14

Крістіану Рональду

Номер слайду 15

Ріал Мадрит Спортінг

Номер слайду 16

Запишіть ті факти та характеристики України, як держави так і українців, що характеризує нас як європейську націю

Номер слайду 17

Усього на території Європи розташовано 45 незалежних країн, економіка і культура яких тісно пов’язані. Україна, маючи великий природний, економічний, культурний, інтелектуальний потенціал, спроможна посістиналежне місце серед народів Європи і світу в цілому. Кожен повинен пам’ятати, що настав час, коли все залежить від спільної взаємодії та співпраці громадян держави Україна – дорослих і молоді.

Номер слайду 18

Майбутнє залежить від кожного з нас!

pptx
Додано
27 січня
Переглядів
45
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку