Питання для контролю знань учнів з теми "Приготування холодних страв і закусок".

Про матеріал
Питання для контролю знань учнів з теми "Приготування холодних страв і закусок".Матеріал до уроків виробничого навчання за професією "Кухар".
Перегляд файлу

ПИТАННЯ ДЛЯ КОНТРОЛЮ ЗНАНЬ УЧНІВ

 

з теми «ПРИГОТУВАННЯ ХОЛОДНИХ СТРАВ І ЗАКУСОК»

 

 

БЛІЦ  ОПИТУВАННЯ:

 

1.    Чому закуски і холодні страви подають на початку приймання їжі?

Очікувана відповідь:вони збуджують апетит, стимулюють діяльність травних залоз, поліпшують засвоювання страв.

 2. Як класифікують холодні закуски за характером кулінарної обробки і основним продуктом?

Очікувана відповідь: закуски поділяють на бутерброди, салати, страви з овочів і грибів, риби, м’яса, яєць.

 3. В якому цеху готують холодні страви та закуски? Яка температура їх подачі?

Очікувана відповідь: холодні страви і закуски готують в холодному цеху. Температура подачі - І2-І4°С.

4. Який посуд використовують для подачі холодних страв і закусок?

Очікувана відповідь: холодні страви і закуски подають на фарфорових блюдах овальної і круглої форми, закусочних тарілках, лотках, одно- та багатопорціонних салатниках, розетках, креманках.

5. Які продукти використовують для приготування  бутербродів, салатів, холодних  страв і закусок?

Очікувана відповідь: для приготування бутербродів, салатів, холодних  страв і закусок використовують сирі і варені овочі, зелень, гастрономічні рибні і м’ясні продукти, рибні консерви. м'ясо і рибу  варені, смажені, а також субпродукти (язик, печінка).

6. На які групи поділяють бутерброди? Строки їх зберігання.

Очікувана відповідь:бутерброди поділяють на такі основні групи: відкриті(прості й складні - асорті), закриті(сандвічі), закусочні(канапе)і гарячі.Бутербродине підлягають тривалому зберіганню, тому їх готують безпосередньо перед реалізацією.

7. Які овочі використовують для приготування салатів?

Очікувана відповідь: для приготування салатів використовують сирі овочі, варені, квашені і мариновані.

8. Як нарізають овочі для салатів?

Очікувана відповідь: овочі нарізають тоненькими скибочками, кружальцями, маленькими кубиками, деякі шаткують соломкою.

9. Назвіть термін зберігання заправлених салатів?

Очікувана відповідь: салати з варених овочів реалізують протягом 30хв., з сирих протягом 15хв.

10. Чим заправляють салати?

Очікувана відповідь: салати заправляють сметаною, майонезом, рослинним маслом, гострими заправками.

11. Яка норма виходу салатів?

Очікувана відповідь: норма виходу залежить від виду салату і становить 50, 100, 150, 200 грам.

12. Як класифікують салати?

Очікувана відповідь:  салати з сирих овочів, салати з варених овочів і вінегрети, салати з додаванням продуктів тваринного походження, риби, салати –коктейлі, теплі салати.

13. Які салати готують з варених овочів? Що є основною складовою вінегретів?

Очікувана відповідь:З варених овочів готують салат картопляний, салати з буряків з різними складовими ,салат Український, салат Зимовий, салат Івано –Франківський ,вінегрети.Невідмінною складовою вінегретів є буряк варений.

 

doc
Додав(-ла)
Лецюк Любов
Додано
19 травня 2020
Переглядів
1834
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку