"Поняття про флористику та ії види"

Про матеріал

Поняття про флористику та ії види. Чарівний світ флористики. Рослинний світ природи, якій дарував нам дивних рослин, квіти, трави, пелюстки, з яких можна робити картини, панно створювати справжній витвір мистецтва. Це мистецтво зародилося в Японії более шестисот років тому і має назву "ошибана"., створення картин із засушених під пресом листя та квітів.

Перегляд файлу

                                     Поняття про флористику та ії види.

 

     Воістину чарівним є світ природи. Кожна квіточка, кожна пелюсточка таять в собі непередавана  враження. Наскільки багата комора природи, вона невичерпна. Рослинний світ неповторний, кожен аркуш того або іншого дерева має свою структуру, в кожної квітки своя історія і свій колір. Світ природи дарував нам дивних рослин, якими ми милуємося, захоплюємося. Кожен з нас  хоч раз в житті зберігав квітку дарований ким то , заклавши квіточку між сторінками книги. Випадково відкривши яку і побачивши . відразу навівають спогади минулих днів. Можливо  з цього видно і почалося дивне, древнє мистецтво пресованої флористики.  Ще навчаючись  в школі, ми всі робили гербарії, засушували листя, квіти , отримували за це оцінки, не підозрюючи , що с самого   цього листя і кольорів з різного рослинного матеріалу можна створити справжній витвір мистецтва. Якщо починати з самих витоків, то це мистецтво зародилося в Японії більше шестисот років тому і впродовж віків їм займалися одні лише чоловіки. Лише в останні  віки до цього мистецтва залучилися жінки. У  Європейську  моду воно увійшло в двадцятому столітті. У Японії це мистецтво має назву «ошибана», ми його називаємо пресована флористика.   Це мистецтво створення картин із  засушених під пресом  листя, квітів, та інших частин рослин,  шляхом  створення  композиції і наклеювання їх на  основу. Само слово «флористика» походить від імені  давньоримської  богині  квітів  ,  весни та юності –ФЛОРИ. Цікаві пейзажі, натюрморти, портрети і композиції з комбінації  квітів, листя, трав, соломки ті іншого рослинного матеріалу  живої природи, з любов’ю  і майстерністю можуть бути  створені без пензлика і фарби і в новому вигляді продовжують своє   друге життя.  Флористика  сполучає в собі елементи професійного  мистецтва  і  індивідуальної  творчості.   Незвичайна  фактура вживаних  матеріалі , своєрідна техніка  дозволяє  створювати  оригінальні твори.  Як будь-яке мистецтво, флористика також  має  свої секрети. 

    Флористика  психотерапевтично  і цілюще  впливає на душу людини.  Заняття флористикою  відкриває нові  можливості   в розвитку творчості .

Не можу не сказати  про Зінаїду Олексіївну  Мамонтову – основоположницю  нового  виду  творчості в двадцятому  столітті .  Прекрасна  художниця  вважала , що дійсний флоризм – це перш за все робота з кольорами , тобто живопис за допомогою рослин.

     Зінаїда Олексіївна  невтомно  шукала свої фарби і формі всюди і  завжди. Вся ії  кімната була наповнена  квітами, листям, мохом , гілками, корою , пелюстками. Вона знайшла спосіб і розробила технологію засушування  рослин із збереженням їх  природного забарвлення і форми.  Ії книга під назвою  « Засушенні  рослини зі збереженням їх кольору і форми»  результат 29 років  кропіткої   експерементной  роботи.  Пізніше у неї зявилося багато учнів  і послідовників.  В Україні пресована флористика набула  особливого самобутнього стилю з  відтінком національного  колориту.  Першими майстрами Української  ошібани були Валентина Чаус та Ніна Мінченко. Нині Україна може пишатися своїми чудовими  художниками – флористими. У наш  час , в нашій  талановитій  людьми  Україні, теж є у кого перенять  досвід - це талановита  художниця – флорист  Тетяна Бердник. Яка в свою чергу  захоплювалася  навчаючись  у відомого майстра декоративно - прикладного мистецтва Ніни  Мінченко. 

    

    

docx
Додано
4 квітня 2020
Переглядів
524
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку