Робимо підвищення кваліфікації цікавим та захопливим.

Онлайн-простір повниться важливими та корисними матеріалами для підвищення експертності вчителів. І ми почали забувати про традиційні друковані книжки. І дарма! Адже це справжній скарб цікавих методів, непересічних педагогічних ідей та нестандартних рішень. А ще ми точно знаємо, як учителі полюбляють читати книжки! Саме тому ми дібрали кілька цікавих книжок від українських авторів, які точно допоможуть підвищити педагогічну майстерність. 

1. «theUKRAINIANS. Історії успіху». Прокопишин, Беглов, Березницька

Біографічні кінострічки та заголовки газет сповнені видатними іменами іноземців. Може навіть здатися, що серед українок та українців недостатньо успішних постатей. Але це не правда! «theUKRAINIANS» містить 20 інтерв’ю з успішними людьми. Книга насичена афоризмами, що мотивують і надихають. До речі, їх можна використовувати на початку будь-якого уроку!

2. «100 складних ситуацій на уроках». В. Каплінський

Часом школа схожа на випробування, причому не тільки для школярів, але й для викладачів. Як розв’язати проблемні ситуації на уроках та знайти в них точку росту? У цій праці автор детально описує сотню складнощів, що виникали у власній діяльності та практиці його колег і студентів. Виховний вплив проблемного школяра, робота з негативними проявами поведінки, спонукання до правильних висновків – усе це читайте у книзі нашого земляка!

3. «Інклюзивне навчання. Гіперактивна дитина». І. Сухіна

Підвищена рухливість та збудливості, труднощі концентрації та взаємин з однолітками... Із гіперактивними учнями знайомий ледь не кожен учитель на планеті! Тож необхідно враховувати всі тонкощі ефективного спілкування з дітьми із синдромом дефіциту уваги з гіперактивністю. Як організувати цікавий для них урок і допомогти адаптуватися до школи? Запропонована книга дає вичерпні відповіді на ці запитання.

4. «Гра-ключ до душі дитини. Гармонізація відносин дитини з навколишнім світом». Д. Максименко

Інтерактивні методи навчання до вподоби усім учасникам освітнього процесу. Тож ця книга для найменших школярів має бути у скарбничці кожного вчителя. Без перебільшень! Враховуючи вікові особливості дітей та їхню поведінку, автор наводить результати дослідження з теми та вимоги до створення ігрового середовища.

5. «Насильство. Булінг. Проблема в запитаннях та відповідях». Л. Турищева, І. Дорожко, О. Малихіна

Тема насильства та булінгу складна для всіх, але надзвичайно важлива. Саме тому авторки посібника виклали інформацію у форматі запитань і відповідей. Як зрозуміти, що дитина є жертвою фізичного насильства? Що потрібно знати про сексуальне насильство тим, хто працює з дитиною? Окрім вичерпних відповідей, праця містить практичні поради та розробки занять для допомоги дітям, які зазнали насильства у будь-якому прояві.

6. «Інноваційні педагогічні технології». Дичківська

Хочете урізноманітнити урок у початковій школі? Скористайтеся порадами інноваційних практик від Ілони Дичківської. Окрім корисних прийомів, авторка окреслює сутність та особливості педагогічної технології, загальні засади інноваційної діяльності педагога. Погодьтеся, маст-хев для будь-якого вчителя, особливо молодших класів!

7. «Історія зарубіжної педагогіки». Скільський

Хочете розумітися на трендах та уміти зацікавити учнів надбаннями минулого? Це може урізноманітнити вашу педагогічну практику! Праця Дмитра Скільського – посібник без нудного суцільного тексту, адже містить фотографії, малюнки, структурно-логічні схеми та уривки з педагогічних творів і документів. Знахідка серед сучасних українськомовних книжок з педагогіки!


Не зупиняйтеся та продовжуйте саморозвиток! У цьому вам допоможе Всеукраїнська інтернет-конференція «Підвищення кваліфікації вчителів: через самоосвіту до професійного зростання», що відбудеться 21 листопада. Долучайтеся!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter