Поговоримо про те, як організувати ефективну взаємодію в навчанні.

Як провести захопливий урок, що надовго запам’ятається учням та покращить їхні знання? Спільно та інтерактивно! Адже командна робота сприяє розвитку критичного та креативного мислення, покращує навички спілкування. Інтерактивність додає навчанню нових барв і мотивує учнів. Та чи є ресурси, що відповідають цим умовам? Так! Сервіси для спільної роботи – це чудові віртуальні помічники! До вашої уваги 10 цікавих варіантів!

1. Google Docs 

Це, напевно, один із кращих інструментів для групової роботи. Він дозволяє спільно створювати документи, редагувати тексти та працювати з таблицями. Це чудова альтернатива звичним месенджерам. Адже одночасний обмін повідомленнями та коментарями в документі набагато ефективніший за звичайний чат. 

2. Canva

Наочність – один із головних факторів, що сприяють запам’ятовуванню. Та чи можуть шаблонні малюнки вразити учнів? Мабуть, ні. А якщо вони самі створять комікси, логотипи, інфографіку чи згенерують мем? Це дійсно не залишить їх байдужими! Інтерактивна програма призначена для створення різноманітного та якісного візуального контенту. Сервіс має багато шаблонів, у кожному з яких можна редагувати колір, розміри зображення, шрифт і розташування написів.

3. ClassDojo

Цей сервіс дозволяє створити повноцінне віртуальне класне товариство з учнями та їхніми батьками. Він містить чудовий набір функціональних інструментів для організації групової та індивідуальної роботи. Ось деякі можливості:

  • поширення навчальних матеріалів та обмін повідомленнями через «класну історію» (канал для всього класу);
  • створення навчальних портфоліо з використанням фотографій та відео;
  • надання індивідуальних відгуків про успішність учням та їхнім батькам.  

4. Nearpod

Погодьтеся, що створювати цікаві уроки з інтерактивними елементами не так уже і просто. Nearpod – саме той ресурс, що чудово впорається з цим завданням! Він дозволяє імпортувати уроки з будь-якого типу файлу та додавати до них інтерактивні елементи, вебпосилання або фрагменти відео. А ще дає можливість створювати індивідуальні завдання та відстежувати їхнє виконання.

5. Buncee

Цей інструмент для створення, презентації та спільного використання мультимедійних уроків. Чим він особливий? У Buncee можливо не лише записувати аудіо та відео, а ще й інтегрувати їх з YouTube, Pixabay та багатьма іншими ресурсами. А ще це чудовий інструмент для створення цифрових плакатів, мікрофільмів або простих ігор. 

6. ThingLink

Додаток ThingLink дозволяє не лише редагувати та робити анотації до зображень і відео в режимі реального часу. Він пропонує понад 70 різних видів контенту: відео, карти, зображення, соціальні мережі та багато іншого. Вважаєте, що працювати з ним занадто складно? Зовсім ні! Адже інтуїтивно зрозумілий інтерфейс дозволяє створювати інтерактивний контент всього за декілька кроків. А за допомогою вбудованого посилання для спільного використання контент легко поширити. Сервіс інтегрується з Facebook.

7. Padlet 

Це найпростіший спосіб організації спільної роботи. Адже Padlet – це як білий аркуш на вашому екрані. Почніть з чистої сторінки, а потім розмістіть на ній що забажаєте. Завантажте документи, запишіть розмову, додайте текст. Запросіть учнів до спільної роботи та спостерігайте за оновленням сторінки в режимі реального часу.

8. Edmodo

Це багатофункціональний інтерактивний сервіс для створення різних завдань та зручного обміну інформацією між учнями та вчителем. Тут можна створювати візуальний навчальний простір і наповнювати його відповідним контентом, який буде у відкритому доступі для учнів. Адже це так зручно під час підготовки до інтелектуальних змагань чи ЗНО або роботи над шкільним проєктом. 

9. Trello

Спільні проєкти, що вимагають командної роботи школярів і вчителя, потребують створення певної системи взаємодії. Цей зручний сервіс дозволяє чітко розподілити обов'язки між учасниками групи. А спеціальні маркери дозволять візуалізувати важливі аспекти роботи. Спільна робота навчатиме учнів нести відповідальність за свої дії, дотримуватися встановлених термінів і оперативно розв'язувати будь-яку проблему.

Це далеко неповний список ресурсів, створених для спільної роботи. Хочете дізнатися більше? Реєструйтеся на Всеукраїнську інтернет-конференцію «Сучасні інтернет-ресурси для оргіназації ефективного навчання» та отримайте безліч корисної інформації! Чекаємо на вас уже 17 квітня о 9:30.  

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter