Новини

Дистанційні уроки та оплата праці педагогів: роз'яснення від МОН

Міністерство освіти і науки України надало роз'яснення щодо організації дистанційної форми здобуття освіти, з-поміж іншого йшлося також про особливості оплати праці педагогічних працівників. 

У листі зазначається, що наразі у законодавстві не визначено особливостей оплати праці педагогічних працівників, які організовують дистанційне навчання. Але наголошується на тому, що при організації дистанційного навчання зберігаються доплати за перевірку навчальних робіт учнів, роботу в інклюзивних класах (групах), надбавки за складність, напруженість у роботі, за розширення зони обслуговування або збільшення обсягу виконуваних робіт, інші доплати і надбавки відповідно до законодавства.

Також у МОН нагадують, що оплата праці педпрацівників здійснюється відповідно до:

  1. Кодексу законів по працю Українию
  2. Законів України «Про оплату праці», «Про повну загальну середню освіту»ю
  3. Постанови Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2002 року № 1298 «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери»,
  4. Наказу МОН «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ» від 26 вересня 2005 року № 557.
  5. Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом МОН від 15 квітня 1993 року № 102 тощо.

Зверніть увагу: з метою дотримання прав педпрацівників дистанційне навчання необхідно організовувати виключно в межах їхнього робочого часу, з урахуванням режиму работи закладу освіти. 

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter