Виховна година

День Соборності України: добірка матеріалів із Бібліотеки «На Урок»

Матеріали та розробки, які допоможуть успішно провести заходи до Дня Соборності України.

22 січня в Україні традиційно відзначають День Соборності. Вшанування цієї дати надзвичайно важливе у вихованні молоді. Учні мають розуміти значення боротьби за територіальну цілісність нашої Батьківщини.

Проведення тематичного заходу – дієвий спосіб ознайомлення учнів зі значенням Дня Соборності. Цікаві та оригінальні ідеї для виховної години ви можете знайти у статті «Як провести виховну годину до Дня Соборності України». Також для полегшення вашої роботи щодо організації тематичних заходів ми підготували добірку матеріалів із Бібліотеки «На Урок».


Тема: Виховний захід «День Соборності України»
Автор: Бегім Наталія
Про матеріал: Розробка виховного заходу допоможе вчителю розвивати любов та повагу дітей до України. Учні дізнаються про історію та значення Дня Соборності. Сценарій містить багато поетичного матеріалу, що допоможе школярам зрозуміти мотиви та почуття борців за українську незалежність та єдність її земель.


Тема: Сценарій «День Соборності України»
Автор: Павленко Ірина Володимирівна
Про матеріал: Сценарій неодмінно стане у пригоді вчителям української мови і літератури та класним керівникам. Розробка містить віршований матеріал, який сприятиме розвитку в учнів почуття національної гідності, поваги до культурних цінностей та літературної спадщини нашої Батьківщини.


Тема: Сценарій до Дня Соборності «Україна – соборна країна»
Автор: Забунова Тетяна Іванівна
Про матеріал: Матеріал допоможе вчителю цікаво та продуктивно провести свято до Дня Соборності України. Сценарій передбачає проведення бесіди, декламацію учнями віршів та ознайомлення з історичним нарисом про боротьбу за єдність України.


Тема: Літературно-музична композиція історичного характеру до Дня Соборності України
Автор: Куса Тетяна Миколаївна
Про матеріал: Розробка тематичного заходу допоможе вчителю розширити світогляд учнів та поглибить їхні знання про історію та значення Дня Соборності України. Композиція спрямована на активізацію патріотичних почуттів дітей у складних умовах порушення територіальної цілісності нашої Батьківщини. Матеріал має досить великий обсяг та вміщує значну кількість додатків (зображення історичних діячів, фото документальних джерел та пам’яток архітектури).


Тема: Година спілкування «Ми – у соборній Україні!»
Автор: Соловей Мар'яна Романівна h
Про матеріал: Сценарій години спілкування допоможе вчителю поглибити знання учнів про минуле нашої держави та історію об’єднання українських земель. Розробка передбачає індивідуальні виступи учнів. Це активізує їхні мисленнєві процеси та створить ефект «причетності» до подій столітньої давнини.


Тема: План-конспект позакласного заходу на тему: «День Соборності України»
Автор: Свірська Людмила Іванівна 
Про матеріал: Використання плану-конспекту може бути спрямоване на подальше формування нацiональної ідентичності учнiв і поваги до нашої Батьківщини, а також на розвиток цікавості дітей до вивчення iсторiї свого народу. Матеріали містять багато запитань до учнів, легенди про Україну та уривок з поеми Івана Франка «Мойсей».


Тема: Мистецький захід «Пісенні крила української державності та соборності»
Автор: Дашко Марина Володимирівна 
Про матеріал: У розробці зібрано матеріали, які допоможуть учням зрозуміти значення народної пісні для українських визвольних змагань. Під час підготовки та участі у святкуванні діти зможуть простежити зв’язок подій минулого та сучасності. Також учні розвиватимуть творчі здібності, зацікавляться історією та традиціями власного народу. Матеріали до заходу містять докладний сценарій і мультимедійну презентацію.


Тема: Виховна година «Свято Єднання» (до Дня Соборності України)
Автор: Бортнічук Тетяна Яківна
Про матеріал: Конспект виховної години чудово підійде для учнів 7–8 класів. Тематичний захід допоможе детально ознайомити дітей з історією Дня Соборності. Вони зможуть провести історичні паралелі між подіями 1919 та 1990 років та дізнаються, що таке «живий ланцюг» та яке його значення для української національної ідентичності. Розробка складається з мультимедійної презентації та текстового документу до неї.


Тема: Мультимедійна презентація до виховної години на тему: «Соборна мати Україна – одна на всіх, як оберіг»
Автор: Кордонська Альона Василівна 
Про матеріал: Матеріали з мультимедійної презентації допоможуть учителю на прикладі святкування Дня Соборності України успішно виховувати національну свідомість учнів. Розробка досить велика за обсягом – 70 слайдів! Це дозволяє зробити виховний захід максимально змістовним та цікавим для дітей.


Тема: Презентація позакласного заходу на тему: «День Соборності України»
Автор: Свірська Людмила Іванівна 
Про матеріал: Мультимедійна презентація вдало поєднує виклад теоретичного матеріалу з питаннями, які перевіряють знання учнів з історії України. Дібраний матеріал ґрунтовно ілюструє основні етапи становлення соборності нашої Батьківщини.


Тема: Сценарій до Дня Соборності України «Етно-паті в українській хаті»
Автор: Райковська Вікторія Миколаївна 
Про матеріал: Розробка сценарію допоможе вчителю розширити знання учнів про історію об’єднання українських земель. Діти зможуть взяти участь у відтворенні обряду проведення вечорниць. Матеріали сприятимуть удосконаленню мовної культури учнів та зміцненню почуття любові до Батьківщини. Діти зможуть розглянути вплив вишиванки, вишитих рушників та національних страв на розвиток української ідентичності.


Тема: Розробка історичного квесту до Дня Соборності України
Автор: Тимчишин Соломія Любомирівна https://naurok.com.ua/profile/110579
Про матеріал: Історичний квест допоможе учням у цікавій інтерактивній формі пригадати і засвоїти важливі факти з історії України. Сценарій спрямований на максимальну включеність дітей у виконання завдань, розвиток логічного та креативного мислення учнів.


А ви маєте власні розробки тематичних заходів? Якщо так – додавайте їх до Бібліотеки «На Урок» та не втрачайте нагоди поділитися своїми напрацюваннями з колегами зі всієї України.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter