Новини

«Дослідники підземного світу»: новий цікавий конкурс від «На Урок»

Гори, ліси, озера, ріки, моря... За бажання та можливості ми можемо подорожувати по всій землі. Але далеко не всі замислюються над тим, що подорожувати можна і під землею! Тим паче, що в Україні для цього є понад 1500 можливостей, а саме – 1500 унікальних печер, які тільки й чекають на те, щоб и завітали до них. Звісно, не всі вони великі, в деяких не те що не прогулятися, а й навіть вмоститися посидіти складно, та тим не менш!

Оптимістична, Кришталева, Атлантида, Озерна, Попелюшка – все це назви найвідомиших українських печер. І кожна з них по-своєму цікава та навіть більше – неймовірна. І всіх їх вивчає наука спелеологія. Саме цій захопливій науці, що підкорюється лишень справжнім сміливцям (ще б пак, адже не кожен погодиться полізти навіть до невеличкої печери!) і присвячено наш новий конкурс «Дослідники підземного світу».

Конкурс розрахований на учнів 5-11 класів і покликаний допомогти дітям більше дізнатися про загадковий світ печер. Ми зібрали найцікавіші факти про спелеологію, особливості дослідження печер та про те, як підземелля впливає на стан людини. Завдяки участі в конкурсі діти отримають відповіді на запитання:

  • для чого наші предки використовували печери?
  • чи легко стати спелеологом?
  • чи у всіх печерах ростуть кристали?
  • звідки в печерах «зали» та «кімнати»?
  • хто живе в печерах?
  • як подолати клаустрофобію завдяки візиту до печер?

І це, звісно, ще далеко не все! Ми знайшли багато цікавої та важливої інформації про підземний світ, яка допоможе розширити кругозір ваших учнів та зацікавити їх спелеологією.

Запропонуйте школярам долучитися до пізнавального конкурсу! Реєстрація триває з 28 квітня до 29 травня, доступ до завдань буде відкрито одразу після реєстрації. Конкурс безкоштовний, тож неодмінно захочуйте кожного учня взяти в ньому участь!

Мета нашого конкурсу – не оцінити рівень знань школярів, а доповнити їхні знання, тож ми заохочуємо кожного учасника, незалежно від результатів конкурсу. Переможці будуть нагороджені дипломами І, ІІ та ІІІ ступенів, а решта отримає іменні сертифікати. А кожен учитель, чиї учні візьмуть участь у конкурсі, отримає подяку, яка стане підтвердженням його професійної активності та доповнить учительське портфоліо.

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter