НУШ

Єгор Стадний: ЗНО відбудеться за будь-яких обставин

Навіть враховуючи карантин та всі зміни, які він вніс у навчальний процес ЗНО відбудеться за будь-яких обставин. На цьому наголосив заступник міністра освіти і науки України Єгор Стадний у своєму зверненні

Він нагадав, що Міністерство має кілька сценаріїв дій, які враховують різні варіанти розвитку подій, пов'язаних із карантином. Так, якщо карантин буде завершено до початку червня, то ЗНО відбудеться 25 червня – 17 липня. Якщо ж карантин триватиме до початку серпня, то ЗНО відбудеться 17 серпня – 4 вересня. 

Єгор Стадний зауважив, що скасовувати ЗНО не можна, воно надзвичайно важливе, адже:

  • воно не дозволить повернути корупцію під час вступу;
  • в умовах епідемії ЗНО є набагато безпечнішим за звичайні вступні іспити.

Дійсно, минулого року на бакалаврат вступило 145 000 абітурієнтів, при чому кожен подав по кілька заяв. Таким чином ВНЗ отримали 900 000 заяв. Цікаво, що 70% із них подали до ВНЗ Києва, Харкова, Дніпра, Одеси та Львова. Тільки уявіть собі, скільки людей одночасно опинилися б университетах спочатку для того, щоб подати документи, а потім і для проведення іспитів. Навряд це можна назвати оптимальним рішенням в умовах пандемії.

Тоді як правилами ЗНО передбачено, що в одній аудиторії можуть знаходитися лише 15 учасників з двома інструкторами, при чому між учасниками має бути відстань щонайменше у 1,5 м. До того ж ЗНО переважно складають зам місцем проживання. Тому наразі це найбільш безпечний та прозорий формат вступу до ВНЗ.

Також Єгор Стадний надав кілька порад для випускників, які допоможуть їм визначитися із університетом.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter