Основні тези з виступу Марини Шинкевич.

Продовжуємо підсумовувати інтернет-конференцію «Інтернет-ресурси у навчальному процесі» публікуємо основні положення лекції Марини Шинкевич, присвяченої додаткам, що зроблять подачу інформації більш креативною та допоможуть зайняти малюків під час дистанційного навчання. 

Мальовані презентації зі «Sparkol»

Програма дає можливість створення презентацій за принципом сторітелінгу. Такий формат ідеальний для науково-популярних відео, коли необхідно пояснити складні поняття за допомогою малюнків, які допомагають спростити інформацію та покращити її запам’ятовування.

Нехай вас не зупиняє те, що ви не вмієте малювати! Додаток має бібліотеку фонів, персонажів, предметів та багато чого іншого. Усе, що лишається вам – зібрати їх в історію. Також програма дозволяє створити враження, ніби історія малюється безпосередньо перед учнем. Для цього додайте зображення руки, і обрані персонажі з’являтимуться на екрані так, якби їх малювали вручну та записали процес на відео.

Презентації підійдуть як для онлайн-перегляду учнями, так і домашнього завдання.

3D-анімація з «Toondoo» (Toontastic 3D) 

Сервіс частково нагадує попередній, утім, дозволяє створювати не лише малюнки, але справжні анімовані мультфільми з об’ємними персонажами. Процес створення мультфільму аналогічний до «Sparkol». Ви обираєте локації, у яких будуть діяти герої – школа, космос, парк, лабораторія та додаєте людей, тварин, предмети тощо.

Програма має можливість озвучення історій, створення титрів та додавання фотографій учнів у якості декорацій для мультфільму. Це допоможе дітям пропустити історію крізь себе, а можливість завантажити програму на мобільні пристрої дозволить школярам долучатись до роботи у будь-якому місці.

Доповнена реальність у освіті – «Оctagon studio»

Мабуть, багато хто з учителів знайомий із поняттям «доповненої реальності». Це предмети чи істоти, що з’являються навколо вас, коли на кімнату чи предмет у ній навести смартфон. За аналогічним принципом працюють фільтри у соцмережах, що додають вам собачі вуха, створюють вогняне дихання та дозволяють приміряти уявний капелюшок. Щось подібне робить і «Оctagon studio».

Щоправда, аби додаткова реальність запрацювала, доведеться замовити (можливо, за рахунок школи) спеціальні картки. Останні присвячені різним темам – тварини, людське тіло, планети, історія тощо. Варто взяти картку та навести на неї смартфон із встановленим додатком, як та оживе, і ви побачите динозаврів, літаючі метеорити, сонячну систему тощо. Такі картки не лише створять «вау-ефект» для дітей але і допоможуть раз і назавжди запам’ятати матеріал. 

Детальніше про перелічені застосунки та інші цікаві додатки можна дізнатись безпосередньо з виступу:

Конференція «Інтернет-ресурси у навчальному процесі» відбулася 14 березня. У цей день були запропоновані дієві рішення, практичні прийоми та поради, які допоможуть замотивувати і учнів, і себе. І ви можете особисто пересвідчитися у цьому! Перегляньте запис конференції на нашому Ютуб-каналі та дізнайтеся безліч корисної інформації! 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter