Популяризуємо корисні звички та прикрашаємо школу.

Красу потрібно бачити, відчувати та створювати власноруч! Школа - не лише місце для соціалізації та обміну знаннями. В наших силах розвивати творчість, свідомість і повагу до довкілля! Як створювати осередки натхнення в класі? Чи достатньо акуратно пофарбованих стін та чистих коридорів. Як дібрати яскраві, оригінальні але лаконічні декорації?

Аби відповісти на ці питання ми вивчили доступні дизайнерські тренди та пропонуємо розглянути кілька ідей, що допоможуть у оформленні усієї школи та окремих класів.

Інстаграм-цікавинки

Сьогодні туристична привабливість міст визначається не лише пам’ятками, музеями чи кав’ярнями, але й естетикою. Чи добре ті чи інші локації виглядатимуть на фото? Для кожного великого міста можна знати онлайн-мапу муралів чи інстаграм-цікавинок, де масово фотографуються туристи.

То чому б не створити місце, де захоче сфотографуватися кожен учень? Однією з найпопулярніших ідей такого плану є намальовані на стіні крила, до яких можна підійти і зробити фото. Звісно, ідею можна урізноманітнити – зробити крила об’ємними чи скласти з побажань і цитат, що прикрасять кожну пір’їнку.

Модний дім для сміття

Учні не завжди доносять сміття до смітника чи контейнеру? Звісно, на відміну від інстаграм-цікавинок смітник не асоціюється з місцем, до якого хочеться наблизитись із фотокамерою. Утім, це можна змінити, зробивши викидання сміття складовою образу сучасного креативного підлітка, що цікавиться графіті та не байдужий до забруднення довкілля.

Як виглядають контейнери для сміття біля вашої школи? Як правило, це металеві або пластикові скриньки. Вони можуть стати основою для майбутнього витвору мистецтва, на який можна перетворити нудний сірий контейнер. Хто це буде – Боб Губко, лондонська телефонна будка, робот з Зоряних Війн? Можна створити конкурс на кращі ескізи, та вручити невеликий приз переможцю.

Нове життя старих речей

Старі м’ячі знайдуться у кожній школі – здуті та проколоті, вони сумно лежать у спортзалі. Грати з ними вже неможливо, але і викинути шкода. У такому випадку перетворіть м’ячі на вторсировину для створення креативних горщиків, які можна розташувати на шкільному подвір’ї. Пофарбуйте м’ячі, аби освіжити колишній спортивний інвентар. Вийде чудовий горщик, що можна підвішувати як кашпо.

Несподіване натхнення

Шкільна вбиральня – одне з місць, що можна зробити приємнішим за допомогою звичайного пензля та фарб. Наприклад, у школах Європи та США кабінки шкільних туалетів використовують як полотна для графіті та навіть корисних послань. 

На дверях можна розмістити чимало написів, наприклад: «Ні булінгу!», цитати для натхнення, заклики любити себе тощо. Це можуть бути будь-які послання, що варто почути дівчатам і хлопцям у період подолання підліткової кризи та статевого дозрівання, коли діти переймаються власною зовнішністю.

Написи на кабінках: «Твої помилки не визначають тебе», «Реальні дівчата не ідеальні. Ідеальні дівчата не реальні», «Розквітай», «Краса у кожній», «Ні булінгу, ні ненависті» тощо.

Рамки з красиво оформленими цитатами можна розміщувати у будь-яких куточках школи.

Пізнавальні плакати

Плакати з правилами особистої гігієни або правильними методами чищення зубів можна повісити біля медичного кабінету. Також можна втілити «Науку в новинах» – пізнавальний плакат, що розповідає про неймовірні новини сучасної науки. Шкільні чергові можуть щомісяця шукати нові події зі світу науки та оновлювати стіну, знайомлячи учнів із цікавими фактами.

Зі світу по нитці

Школа – це великий колектив, якому багато чого під силу. Утім, спершу діти мають усвідомити себе частиною великої сім’ї. Чули про відомий харківський заклад «Пластилінова ворона»? Там кожен може зробити з пластиліну картину або фігурку та приліпити на стіну. 

Подібну декорацію за принципом «Зі світу по нитці» можна втілити і у межах школи, виділивши стіну під арт-проєкт. Суть полягає у тому, аби діти створювали частини мозаїки,  з яких вийде щось більше. Це може бути: автопортрет, розфарбована долоня, стіна коментарів, думок, цитат тощо. Нижче можна побачити кілька ідей для подібного проєкту. 

Запропонуйте кожному класу намалювати свої портрети у певному кольорі або відтінку, а потім приклейте портрети на стіну так, аби кольори поєднувалися, наче веселка.

Створення затишних куточків може стати захопливим процесом, який розвиватиме креативність та мотивуватиме дітей дбайливо ставитися до шкільного майна, природи та довкілля

 

 
Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter