Новини

МОН готує рекомендації для переходу на дистанційне навчання

12 жовтня в регіони будуть направлені листи від Міністерства освіти і науки України з реокмендаціями щодо переходу на дистанційне навчання. Про це повідомив т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет. При цьому МОН не змушуватиме заклади освіти однозначно запроваджувати дистанційку.

Лист, який отримають заклади освіти, насамперед стосуватиметься тих ЗО, які опинилися у «помаранчевих» зонах та регіонів, де ситуація з поширенням коронавірусу викликає занепокоєння.

«Ми, звичайно ж, будемо офіційно рекомендувати або змішану форму, або повністю дистанційну. Не наказувати, а рекомендувати. Ми нікого не можемо змусити, яку форму навчання застосувати. Уже ж давно набула чинності децентралізація».

                 т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет

Сергій Шкарлет нагадав, що органи місцевої влади мають самі вирішити, яку форму навчання обрати для закладів освіти та коли відправити їх на канікули. 

«Я закликав бути відповідальними всіх, незалежно від того, чи то школа, чи заклад вищої освіти. Університети давно, більшість з них, знаходяться на дистанційному навчанні для того, щоб здійснити соціальне дистанціювання».

                 т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет

 
Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter