Новини

МОН працює над питанням щодо додаткової можливості вступу до вишів для учнів із тимчасово окупованих територій

На жаль, наразі організувати проведення Національного мультипредметного тесту на тимчасово окупованих територіях неможливо, до того ж там із міркувань безпеки заблоковано всі державні реєстри. Тож тим випускникам, які хочуть вступити до українських університетів, необхідно виїхати на підконтрольну Україні територію та скласти там НМТ. Для цього буде організовано щонайменше три тестові сесії. Про це повідомляє МОН.

Також у Міністерстві обговорюють питання щодо додаткової можливості вступу випускників із ТОТ до українських ЗВО і після завершення вступної кампанії. 

Також міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет розповів, що відомство робить усе можливе для того, аби всі охочі могли скласти НМТ і вступити до університетів:

«Позиція Міністерства є незмінною – ми не повинні залишити дітей без права складання національного мультипредметного тесту і без права вступу до українських закладів вищої освіти».

Очільник МОН звернувся до міністрів освіти країн ЄС, Великої Британії, Ірландії із проханням організувати у понад 30 країнах складання НМТ для українських випускників, які перебувають на територіях цих держав. На сьогодні ще залишається питання щодо Греції, Словенії і Хорватії. В усіх інших країнах уже опрацьовують матеріали.

Міністр сподівається, що все ж питання буде вирішено та у більшості країн ЄС наші випускники матимуть можливість вступити до українських ЗВО. Детальніше про організацію складання НМТ за кордоном буде повідомлено тоді, коли буде готовий перший центр. 

Вступна кампанія 2022 містить комплекс інструментів для комфортного вступу до закладів вищої освіти різних типів в Україні.

 
Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter