Новини

МОН розглядає можливість складання національного мультитесту онлайн

У МОН передбачають щонайменше три сесії для складання Національного мультипредметного тесту: основну, додаткову та спеціальну. Буде 28 спроб 2 рази на день – усі охочі зможуть пройти НМТ для того, аби вступити до університету. Про це розповів міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет в ефірі національного телемарафону. 

Також, відповідаючи на запитання ведучого, очільник МОН зазначив, що в абітурієнтів не буде можливості повторно скласти тест, якщо їх щось не влаштувало. 

Окремо він зауважив, що після 22 квітня будуть повністю видані методичні матеріали для підготовки до кожної з дисциплін. Будуть чітко показані теми, за якими будуть запитання. Можливість підготуватися буде в усіх.

«Ми також працюємо над тим, щоби зробити можливість пробного онлайн-тестування. Це буде в червні».

                             Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

Як відомо, НМТ проходитиме в комп'ютерному форматі, але, враховуючи обставини, багатьох цікавить, чи можна буде скласти тест онлайн? Міністр відповів, що все ж необхідна особиста присустність абітурієнта. Справа в тому, що у випадку онлайн-формату є певні проблеми з чіткою індентифікацією особи.

«Враховуючи те, що національний мультипредметний тест використовується для кон’юнктурних спеціальностей, а також для зарахування на місця державного бюджету, ми маємо бути впевнені щодо повної неупередженості атестації того чи іншого претендента. Тому на сьогодні офлайн. Але може бути, при наявності чіткої ідентифікації особи, розглянута пропозиція щодо онлайн складання, особливо в наднебезпечних регіонах».

                             Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

Але зараз проводяться консультації з ЮНІСЕФ та з провідними ІТ-компаніями, тож МОН не зупиняється лише на офлайн-форматі складання мультитесту.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter