Новини

МОН: випускники шкіл звільняються від ДПА у 2020/2021 н.р.

27 квітня у листі МОН повідомили, що здобувачі освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2020/2021 навчальному році, звільняються від проходження ДПА. Про це йдеться і в Законі «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) (щодо окремих питань завершення 2020/2021 навчального року)». Водночас у Міністерстві освіти зазначили, що деякі категорії здобувачів освіти мають змогу пройти атестацію за власним бажанням. Повний перелік можна переглянути за цим посиланням.

Варто зауважити, що законодавство не передбачає вибіркове звільнення від ДПА з одного чи кількох предметів. Окрім того, здобувачі освіти, які планують вступати у поточному році у заклади вищої освіти, не звільняються від проходження ЗНО.

Нагадаємо, що відповідно до наказу МОН від 3 березня 2021 року №273, у 2020/2021 навчальному році, від проходження державної підсумкової атестації звільнено учнів 4-х та 9-х класів.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter