Всесвітньо відомий мотиваційний спікер Нік Вуйчич приєднується до проекту «Безпечна школа», організованого Міністерством освіти та науки України. Про це Лілія Гриневич повідомила 29 березня під час прес-конференції після виступу Вуйчича. 

Як наголосила Міністр:

«Нинішня робота з цькуванням, яка існує в наших школах, не є системою. Тому для нас надзвичайно важливо, щоб ми розпочали розбудовувати в Україні безпечну школу з різних аспектів. І безпечною вона має бути не лише з точки зору фізичної безпеки, а й моральної також. Це необхідно, адже зараз в Україні поширюється інклюзивна освіта. Діти, спроможні нормально навчатися, але ізольовані в інтернатних закладах, мають ходити в школу поруч зі своїми однолітками. Цей крок не лише допоможе дітям з особливими освітніми потребами краще соціалізуватися, а й навчити усіх дітей гармонійно співіснувати».

Зі свого боку Нік Вуйчич пообіцяв поділитися з МОН своїми напрацюваннями щодо роботи з булінгом у школі. Також він провів ряд мотиваційних зустрічей з вчителями та учнями, поділившись з ними досвідом протидії булінгу. Він також розповів про власний досвід цькування у школі:

«Булінг – це хвороба. 30 років тому було менше відкритих дверей для цькувань у школі, які могли б вплинути на вас. Еволюція медіа дозволила нам відчути, що булінг та пліткування – це норма. В Австралії 29 років тому я був першою дитиною з особливими потребами в школі, і це було найкраще рішення, яке могли прийняти мої батьки. Не просто закрити мене в кімнаті, а й навчити жити з усіма, дати мені можливість літати. Коли я був у школі, це було важко, бо багато людей витріщалися на мене, цькувати мене. Але я навчився жити своїм життям. І для запобігання цькуванню може допомогти або не допомогти, якщо звернутися до батьків, може допомогти або не допомогти, якщо звернутися до вчителів. Але, з мого досвіду, якщо розповісти наступному поколінню про цінність кожної людини, дати йому це усвідомлення – це завжди ефективно».

Нік Вуйчич – один з найвідоміших в світі ораторів та меценатів, людина, яка народилася без рук та ніг. Керує благодійною некомерційною організацією «Життя без кінцівок», метою якої є допомога інвалідам. Нік Вуйчич проводить тренінги по всьому світу, пише книги, бере участь у ток-шоу, знімається в кіно.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter