Новини

Оксен Лісовий: Ми маємо робити ставку на українську мову і літературу та історію України

Українська мова та література разом із історіє України є надважливими дисциплінами, які допомагають сформувати національну ідентичність. Тож про те, щоб виключити їх із навчальної програми, не може бути й мови. Про це написав на своїй сторінці у Facebook міністр освіти і науки України Оксен Лісовий.

Він окремо наголосив на тому, що такі ідеї в МОН не просто не розглядалися, а навіть і не озвучувалися:

«Як країна, яка перебуває у стані війни та боронить свій суверенітет і незалежність, ми навпаки маємо робити ставку на ці дисципліни. Посилювати їх та модернізовувати відповідно до викликів сьогодення».

Очільник МОН також зауважив, що література як предмет є не лише джерелом знань і натхнення, а й дає безліч можливостей для розвитку навичок аналізу та уяви. Якщо ж говорити про історію України, то ми, на думку Оксена Лісового, маємо вивчати її з точки зору успіху, оскілька наша країна – надстійка держава.

«Ми зберегли свою мову, культуру та суверенітет попри численні спроби силою забрати їх у нас. Тож курс історії у школі повинен демонструвати дітям потужність України, аби кожен учень та учениця відчували власну спроможність бути стійкими та успішними».

                             Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter