Огляд освітніх продуктів «На Урок»

Інформаційно-цифрова компетентність є однією з обов'язкових професійних якостей, необхідних для реалізації трудових функцій вчителя, визначених Профстандартом. Адже сучасні електронні ресурси дозволяють організувати ефективну комунікацію з учнями та їхніми батьками, зробити освітній процес більш цікавим, різноманітним і якісним. За їхньою допомогою також можна автоматизувати виконання трудомістких стандартних завдань щодо планування освітньої діяльності, ведення документації та підготовки навчальних матеріалів. Тож аби допомогти освітянам знайти нові ідеї для натхнення, ми провели Всеукраїнську інтернет-конференцію «Практикум для педагогів: інтернет-ресурси на кожен день». Під час ефіру наші спікери розглянули низку сервісів, які стануть у пригоді всім педагогам, незалежно від профілю та віку дітей, для яких готуються уроки.

А ще ми підготували короткий огляд наших безкоштовних освітніх продуктів, які створені командою «На Урок» спеціально для освітян України.

Чат «На Урок»

У березні 2023 наша команда презентувала  «Чат «На Урок»: спілкування із видатними постатями минулого». Це перший українськомовний чат, створений на основі штучного інтелекту, який симулює спілкування з історичними постатями (письменниками, державотворцями, науковцями, винахідниками, митцями) у режимі реального часу – на сьогодні чат включає вже 50 постатей. Він містить інноваційний інструмент гейміфікації, який дозволяє захопити учнів вивченням історичних фактів і розвивати ключові навички ХХІ століття. Він має зручний та простий інтерфейс, не потребує реєстрації і має такі унікальні особливості:

  • кожен чат має налаштування: розмір шрифта, демонстрація екрану, оновлення і видалення чату;
  • візуально відтворює звичні месенджери;
  • пошук за категоріями – навчальними предметами;
  • може відповідати на різних мовах, але початково запрограмований на українську. 

Як його використовувати? Пропонуємо вам прочитати нашу статтю «Поговоримо із видатними діячами минулого: ідеї використання чату «На Урок» та переглянути вебінари за темою:


Персональний помічник «На Урок»

Персональний помічник сучасного вчителя – це потужний, багатофункціональний продукт на базі штучного інтелекта, який дозволить оптимізувати вашу щоденну роботу. Він складається з 19 інноваційних інструментів, які допоможуть вам створювати:

  • унікальні завдання, у тому числі групові;
  • тести;
  • презентаційні матеріали;
  • чеклісти;
  • таблиці;
  • зображення;
  • аудіо;
  • флешкартки;
  • інтерактивні чати; 
  • професійні добірки.

Персональний помічник сучасного вчителя може стати у пригоді не лише для планування та організації уроків. Завдяки йому ви зможете підготуватися до проведення позакласних заходів, розробити ефективну систему оцінювання та навіть знайти шляхи подолання викликів, пов'язаних з війною. 

Тож, якщо ви бажаєте дізнатись більше, пропонуємо прочитати наші статті:

Та переглянути тематичні вебінари:

Вас цікавлять питання щодо навчання учнів із ООП? Запрошуємо вас долучитись до вебінару Любові Цукор «Використання штучного інтелекту в інклюзивній освіті», який відбудеться 17.10.2023. Під час етеру ми розглянемо доцільність використання ШІ в інклюзивних класах, обговоримо дискусійні питання та проаналізуємо можливість використовувати сучасні інструменти в роботі з дітьми з ООП. 


Онлайн-тести «На Урок»

Сервіс для створення онлайн-тестів «На Урок» є унікальним багатофункціональним інструментом для перевірки знань та залучення школярів до активної роботи, який дозволяє урізноманітнити освітній процес і зробити навчання цікавішим.  

Наша безкоштовна платформа функціонує з березня 2019 року.  Наразі відкрита база тестів містить понад 2 млн. розробок та онлайн-тестів із найрізноманітніших тем для різних шкільних предметів. Крім зручного інтерфейсу, сервіс пропонує великий спектр можливостей, зокрема:

  • інтеграцію з особистим кабінетом учителя та Google Classroom; 
  • систему взаємодії між учителем та учнями через створені класи; 
  • роботу в режимі реального часу;  
  • різні системи оцінювання;  
  • завантаження та аналіз результатів;
  • вивчення/перевірку нового матеріалу за допомогою флеш-карток;
  • сертифікацію для авторів тестів. 

Онлайн-тести є універсальним навчальним інструментом, який можна використовувати на будь-якому етапі навчання. Наприклад, якщо ви з учнями тільки-но починаєте вивчати новий матеріал, тести можуть стати потужним інструментом для мотивації. Їх можна використовувати як стартовий контроль, у якості тематичної, проміжної чи підсумкової перевірки, та навіть у різних формах роботи (індивідуальній, груповій). А тестова домашня робота у вигляді флеш-карток неодмінно сподобається вашим учням та дозволить ефективно закріпити вивчений матеріал. І, звісно, тестування є першочерговим та найважливішим засобом підготовки до ЗНО (НМТ). 

Також онлайн-тести є ефективним способом залучення учнів до співпраці. Адже їх можна застосовувати у проєктній діяльності та організовувати захопливі онлайн-квести. Школярі можуть виконувати завдання у парах чи групах, допомагати одне одному знайти правильну відповідь та пояснювати, чому треба було обрати саме цей варіант. А ще використання тестів сприяє здоровій конкуренції! Адже діти змагаються між собою в межах класу та всієї системи, кожен може встановити власний рекорд. Тести надають миттєвий зворотний зв’язок та можливість відразу отримати результати, завдяки чому можна оперативно організувати роботу над помилками. 

Наша команда вже провела безліч заходів, присвячений роботі з онлайн-тестами. Тож пропонуємо вам для переглядуу лише декілька вебінарів:

Команда Освітнього проєкту «На Урок» бажає вам плідної праці та нових професійних досягнень! Долучайтесь до нашої спільноти, ділиться власним досвідом і навчайтесь разом із педагогами з усіх куточків України! 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter