Новини

Президент: Державі потрібна освіта, щоб виховати конкурентоспроможних фахівців

Під час наради під головуванням Президента України Володимира Зеленського було обговорено стратегію розвитку освіти і науки. Про це повідомляє МОН. 

На нараді йшлося про реалізацію реформи «Нова українська школа», яка має забезпечити успішне майбутнє для кожної дитини.  Пропонується:

  • підвищити якість освіти,
  • соціальний статус педагога шляхом збільшення заробітної плати,
  • створити інклюзивне середовище,
  • продовжити цифровізацію освітнього процесу.

Також порушили питання модернізації професійної (професійно-технічної) освіти. У межах реалізації цього проєкту заплановано реконструкцію наявних та відкриття нових центрів профосвіти, підвищення престижу педагогів та учнів, а також посилення взаємодії з роботодавцями.

Не меш важливим є створення рівних і прозорих умов розвитку фахової передвищої, вищої освіти та освіти дорослих. Так, наразі планується спростити вимоги до ліцензування закладів освіти та запровадити прозорі механізми вступу до вишів.

Окремої уваги потребує підвищення конкурентоспроможності дослідницької інфраструктури, яка забезпечує проведення наукових досліджень на високому рівні. Держава має сприяти розробці та впровадженню конкурентоспроможних наукових інновацій, а також високотехнологічної продукції.

«Державі потрібна нова якість менеджменту. Нам треба знайти формат, як студенти могли б отримувати знання і досвід, щоб Україна могла виховати прошарок сильних, конкурентоспроможних фахівців, серед них – і сильного менеджменту».

                                Президент України Володимир Зеленський

 

 

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter