Новини

Результати PISA використають для впроваждення НУШ у середній школі

Результат дослідження якості освіти PISA, у якому Україна вперше взяла участь минулоріч, буде оприлюднено вже 3 грудня. І саме вони стануть «золотим перетином» для вимюрівання змін у шкільній освіті, а саме – результатів впровадження НУШ у середній школі. Про це повідомила Міністерка освіти і науки Ганна Новосад на презентації Ресурси PISA для сучасного вчителя – відповідального професіонала», яка відбулася 18 листопада 2019 року.

«Уже 3 грудня будуть оприлюднені результати PISA, і ми зможемо побачити позицію нашої освітньої системи, поглянути на наші слабкі та сильні сторони. Важливо, що це дослідження покаже якість нашої школи, якої ще не торкнулась освітня реформа: учасниками дослідження є 15-річні школярі, а наразі реформа НУШ охопила лише перші 2 класи. 3 грудня ми отримаємо відправну точку, за допомогою якої зможемо вимірювати наші успіхи надалі»

Завдяки участі у дослідженні та його результатам ми зможемо проаналізувати ситуації у базовій школі та зрозуміти, над чим ще треба попрацювати. Нагадаємо, що PISA має на меті з'ясувати, чи вміють школярі застосовувати отримані під час навчання знання на практиці. Тоді як українська система освіти ще донедавна була більше зорієнтована на теорію, а не на практику. Таким чином «діагноз» ставиться не дітям, а освітній системі загалом. 

Під час заходу також відбулася презентація оновленого сайту PISA для України та посібника для вчителів математики – завдяки ним освітяни зможуть краще використати саме дослідження та його результати для впровадження змін. Учителі зможуть створювати власні тести на основі програми PISA та дізнаються більше про оптимальні стратегії вивчення математики. 

 

 

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter