Новини

Україна підписала Декларацію про безпеку шкіл

Україна стала 100-ю країну, яка підписала міжнародну Декларацію про безпеку шкіл (Safe Schools Declaration) – свій підпис під листом із підтвердженням участі поставила Міністерка освіти і науки Ганна Новосад. Наразі лист уже прямую до Міністерства закордонних справ Норвегії.

«Для України честь бути 100-ою державою, що приєдналася до Декларації про безпеку шкіл. Зараз наша країна знаходиться у надзвичайно складній ситуації збройного конфлікту. Це травмує нас усіх, однак попри все одне із основних наших завдань – забезпечити безпеку наших дітей. Школа – це простір довіри і зростання. Діти нормально навчаються лише тоді, коли їх не гнітить страх, особливо страх за своє життя. І надалі ми робитимемо все можливе, щоб кожна українська дитина навчалася у безпечному, інклюзивному середовищі, що дає можливість розкритись таланту кожного учня».

                                                                                                                 Ганна Новосад

Підписавши Декларацію, Україна бере на себе низку зобов'язань про попередження та реагування на напади чи спроби використання закладів освіти у військових цілях. Країни, які підписали Декларацію раніше, вже розробили підходи для успішної імплементації документа. І їхній досвід точно знадобиться нам.

Зауважимо, що до Декларації приднуються як країни, на території яких має місце збройна агресія, так і ті, яких така ситуація оминула. 

 

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter