Статистика, результати Інтернет-олімпіади та подарунки переможцям.

З 26 березня по 29 квітня тривала І Всеукраїнська інтернет-олімпіада «На Урок». Учні з усієї України могли спробувати свої сили в 6 предметних олімпіадах: українська мова та література, англійська мова, математика, інформатика, біологія та предмети початкової школи.

Результати вже оприлюднено. Учні можуть зайти до свої кабінетів, аби дізнатися своє місце у рейтингу. Для вчителів вже доступні результати по класу, школі, місту, області та Україні. Більш детальна інформація на сторінці Результати.

Педагоги та учні вже можуть завантажити свідоцтва, дипломи та сертифікати учасників та переможців. Вчителі знайдуть документи на сторінці заявок, учні – в особистих кабінетах.

Для формування більш об'єктивного рейтингу результатів ми провели додаткову аналітичну роботу. Проаналізувавши результати 257 тисяч учасників, їх час, витрачений на виконання завдань, ми виявили певну кількість неоднозначних випадків. Зокрема, нетипова швидкість виконання завдань учнями у порівнянні з результатами однолітків з усієї України (наприклад, дитина проходить олімпіаду за 2 хвилини, коли за віковими можливостями їй цього часу не вистачить навіть на прочитання завдань).

Ми звернулись до методистів, які надали консультації щодо реальних можливостей школярів з 1 по 11 клас. Уся отримана шляхом аналізу та консультацій інформація дозволила встановити реальний часовий поріг для виконання олімпіадних завдань з кожного предмету для кожної вікової групи. На основі цих даних було скореговано рейтингову таблицю.

У жодному випадку ми не применшуємо рівень знань учнів, але аномальна швидкість виконання завдань викликає сумніви, що обійшлося без сторонньої допомоги. Учасники, виключені з рейтингу, все одно отримають Дипломи відповідного рівня.

Також ми виключили результати учасників, які реєструвались двічі на один і той самий предмет. Їх другий результат не береться до уваги, у рейтинговій таблиці враховано лише перший.

Трохи статистики:

  • Олімпіадні завдання виконали 257 896 учнів.
  • Учасники з 4201 шкіл.
  • В олімпіаді брали участь школярі з усіх областей. Найактивніші – Донецька (14,2%), Дніпропетровська (10%), Запорізька (9,4%), Полтавська (7,7%) та Харківська області.
  • Найпопулярніший предмет – Інформатика. Завдання виконали 73 877 учасників.
  • Найбільше заявок для участі в олімпіадах для 6 класу – 32 144.
  • Кількість запитів у службу підтримки – 1753 та більш ніж 5000 листів, не враховуючи запитань у соціальних мережах.

Також ми сформували рейтинги найактивніших шкіл та закладів, чиї учні набрали найвищий середній бал за результатами олімпіади. Ці 10 шкіл отримають особливі подарунки від освітнього проекту «На Урок» та партнерів інтернет-олімпіад – компанії НАВІГАТОР КОРПОРЕЙШН та Impression Electronics. Подарунками являються фірмові набори «На Урок» та спеціальні набори від партнерів.


Залишайтесь з нами. Восени буде нова сесія олімпіад, організовуючи яку ми врахуємо побажання педагогів та батьків. Також для учнів ми створимо більше можливостей проявити себе.

Ще одна приємна новина – найближчим часом ми оголосимо одразу про декілька конкурсів для вчителів з цінними призами. Слідкуйте за новинами!

Більше деталей про перебіг олімпіади, розбір найцікавіших завдань, цікаві анонси та відповіді на найпоширеніші питання ви отримаєте на вебінарі, який відбудеться 4 травня о 17.00.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter