Школа

Добірка матеріалів до визначних дат травня

Найцікавіші розробки до важливих дат від користувачів сайту «На Урок».

Травень – не просто черговий календарний місяць, це останній відрізок часу, що залишається до літніх канікул. Зовсім скоро і учні, і вчителі зможуть перепочити та набратися сил перед новим навчальним роком. Але травень прекрасний не лише цим, а ще й низкою чудових свят та пам’ятних дат, до яких точно варто підготувати цікаві виховні години чи позакласні заходи. А щоб вам було легше це зробити, ми підготували для вас традиційну добірку матеріалів до визначних дат травня, яка може подарувати цікаві ідеї та стати справжнім джерелом натхнення.

Календар важливих дат травня

  • 8 травня – День пам’яті та примирення в Україні
  • 9 травня – День Перемоги
  • 13 травня – День матері в Україні
  • 15 травня – Міжнародний день сім’ї
  • 17 травня – День вишиванки
  • 25 травня – Останній дзвоник

День пам’яті та примирення в Україні

Тема: Година спілкування до Дня пам'яті та примирення
Автор: Бовкун Юлія Сергіївна
Про матеріал: Розробка години спілкування для учнів 7-9 класів до Дня пам'яті та примирення. Основна мета заняття: поглибити знання дітей про героїчне минуле нашого народу, допомогти усвідомити велич подвигу українців у Другій світовій війні.


Тема: Лінійка до дня Примирення та Перемоги
Автор: Амелiна Любов Iванiвна
Про матеріал: Сценарій заход до дня Примирення та Перемоги для середньої та старшої школи. Розробка містить цікаві пісні та вірші, які можна використати під час підготовки лінійки.


Тема: Сценарій заходу до Дня пам'яті і примирення
Автор: Ілляшенко Світлана Миколаївна
Про матеріал: Сценарій заходу, присвячений Дню пам'яті і примирення. Для дітей 6-9 класів. Головною метою заходу є вшанування безсмертної пам'яті ветеранів війни та виховання в підростаючого покоління поваги до захисників нашої Батьківщини.

День Перемоги

Тема: Сценарій до Дня Перемоги 9 Травня
Автор: Мозуль Анна Миколаївна
Про матеріал: Сучасний сценарій мітингу до 9 травня. Містить матеріал,який допоможе вам провести лінійку до Дня Примирення та до Дня Перемоги як у школі, так і на виховних годинах.


Тема: 9 травня – День Перемоги
Автор: Ярмак Юлія Юріївна
Про матеріал: Виховна година, головна мета якої: знайомство з героїчними сторінками історії нашої країни, формування в учнів почуття патріотизму, любові до свого народу та його героїчного минулого. Заняття насичене фактами з історії, розповідь вчителя супроводжується презентацією


Тема: Величний подвиг в ім'я людства
Автор: Новосельська Світлана Миколаївна
Про матеріал: Виховна година, присвячена перемозі у Другій Світовій війні. Через занурення в історичні факти та події, діти вчаться шанувати пам’ять загиблих та дізнаються більше про ті страшні часи.

День матері в Україні

Тема: Свято матері
Автор: Курись Яна Леонідівна
Про матеріал: Сценарій заходу до свята Дня матері, який відзначається 13 травня. Матеріали розраховані для учнів 3 класу, але можливо використовувати і в 4 класі.


Тема: Берегиня роду нашого
Автор: Росоха Maргарита Юріївна
Про матеріал: Родинне свято до Дня Матері, мета якого – виховувати шанобливе ставлення до батьків, зокрема до матері; залучати до участі у святі не тільки школярів, але й їхніх матерів.


Тема: День матері
Автор: Чумак Марина Сергіївна
Про матеріал: Сценарій до свята дня матері для учнів 3 класу. Розробка містить тексти пісень, інсценізацію та ігрову програму. Матеріал сприяє формуванню творчих здібостей та духовно-моральних цінностей учнів, доброго відношення до близьких і рідних людей.

Міжнародний день сім’ї

Тема: Тато, мама і я – дружна сім’я!
Автор: Дрозд Любов Іванівна
Про матеріал: Родинне свято метою якого є зблизити дітей та батьків в час комп'ютерів, інтернету та он-лайн спілкування.Щоб діти не забували що без тата і мами не було би і їх.


Тема: Рідня моя, рідня
Автор: Солдатова Яна Анатоліївна
Про матеріал: Сім'я мов сонечко, зігріває людину від народження і до кінця днів. Вона є осередком любові і тепла для дитини, дає їй перші уявлення про доброту, культуру поведінки, моральність


Тема: Сім’я, родина, рід, які слова святі
Автор: Глушман Валентина Дмитрівна
Про матеріал: Свято, розраховане на учнів 1-го класу. Цей захід сприяє згуртуванню колективу учнів та батьків, вихованню любові до України, її обрядів та традицій.

День вишиванки

Тема: Вишиванка – символ Батьківщини, дзеркало народної душі
Автор: Сова Ірина Миколаївна
Про матеріал: Розробка містить матеріали для загальношкільного відкритого заходу, присвяченому дню Вишиванки. Цільова аудиторія: учні 1-11 класів.


Тема: Україна – вишиванка
Автор: Бондаренко Галина Леонідівна
Про матеріал: Сценарій родинного свята, мета якого поглибити знання про творчість майстрів України у царині вишивки, сакральне значення кольорів, а також розвивати творчі здібності, активізувати пізнавальну діяльність учнів, виховувати почуття гордості за рідний край, шанобливе ставлення до загальнолюдських цінностей.


Тема: День Вишиванки
Автор: Згривець Ольга Миколаївна
Про матеріал: Квест-гра до Дня Вишиванки має на меті розширити уявлення про українську вишивку й народний костюм, розвивати художній смак учнів, інтерес до українського народного одягу як складової частини духовної культури українців, виховувати любов до мистецтва; шанобливе ставлення до національних традицій народної вишивки й історичного костюма.

Останній дзвоник

Тема: Срібний дзвоник кличе в літо
Автор: Коханюк Ольга Анатоліївна
Про матеріал: Сценарій розраховано на учнів 1-9 класів. Має художньо-естетичне спрямування. В сценарії передбачено слова для 1 класу, для випускників (9 класу), пісні, танець.


Тема: Останній дзвоник
Автор: Циганчук Наталія Олегівна
Про матеріал: У травні, коли розквітають яскраві квіти і дзвенить пташиний спів, теплий весняний вітер приносить до нас свято Останнього дзвоника. Воно радісне й водночас сумне. Радісне, бо закінчився навчальний рік. Попереду — чудові літні канікули. А сумне, бо сьогодні дзвоник востаннє пролунає для наших найстарших учнів — дев'ятикласників.


Тема: Останній дзвоник
Автор: Комарницька Наталя Миколаївна
Про матеріал: Сценарій урочистої лінійки з урахуванням випускників дитячого садочку та 9 класу.


Маєте власні непересічні розробки заходів та сценарії до свят? Обов’язково додавайте їх до нашої Бібліотеки. Ваш досвід потрібен колегам!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter