Новини

Рішення щодо ДПА-2022 ухвалять найближчим часом

Останнім часом навколо цьогорічної ДПА виникає все більше запитань. Було навіть створено петицію за відміну обов'язкової державної підсумкової атестації у 4, 9 та 11 класах ЗЗСО. Ба більше, наразі петиція вже набрала необхідні для розгляду 25 тисяч голосів. 

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет прокоментував ситуацію у своєму Telegram-каналі:

«Спільно з Комітетом із питань освіти, науки та інновацій ми шукаємо рішення щодо проведення державної підсумкової атестації у 2021/2022 навчальному році. Відстежуємо, зокрема, показники захворюваності на COVID-19 у різних областях».

Міністр нагадав, що відповідно до Закону України «Про повну загальну середню освіту» учні мають пройти державну підсумкову атестацію за кожний рівень повної загальної середньої освіти з української мови, математики та інших предметів. Натомість законодавством не передбачено звільнення від проходження ДПА у 2022 році з одного (чи декількох) предметів. Також Закон не звільняє від складання ЗНО тих здобувачів освіти, які планують цьогоріч вступати до ЗВО.

Утім, зважаючи на ситуацію з поширенням COVID-19, а також із метою зменшення ризиків для здоров'я учасників освітнього процесу, у 2021 та 2020 рр. Верховна Рада України ухвалювала рішення про звільнення від ДПА учнів 11 класів.

«Наразі тривають активні консультації та обговорення щодо цьогорічної атестації. Рішення, на моє переконання, має бути виваженим, ґрунтуватися на консолідованій позиції освітян, депутатів, експертів МОН, а також рекомендаціях МОЗ. Очікую, що найближчим часом на засіданні профільного комітету ВРУ ми остаточно вирішимо це питання».

                                Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter