Новини

Уряд розглядає можливість підвищення зарплат учителів до 15 тисяч гривень

Міністерство освіти і науки України разом із Міністерством фінансів розглядає можливі варіанти для підвищення оплати праці вчителів до 15 тисяч грн на місяць. Таке підвищення можливе вже з 1 вересня 2022 року. Про це йдеться в листі МОН у відповідь на звернення Київської міської організації профспілки працівників освіти і науки.

Нагадаємо, суттєве зростання оплати праці освітян передбачене статтею 61 Закону України «Про освіту». Але, як зазначає відомство, прийняття рішення Уряду, яке б уже з 1 січня 2022 року дозволило виконати положення статті 61, потребуватиме додаткових видатків із державного та місцевих бюджетів (на це знадобиться більше 300 млрд гривень). Джерела покриття таких додаткових видатків на сьогодні в країні відсутні. 

Також МОН нагадало, що в 2022 році передбачене зростання зарплат освітян, як і інших працівників бюджетної сфери, на 8,4% у зв'язку із збільшенням розміру посадового окладу працівника 1 тарифного розряду за Єдиною тарифною сіткою. 

Але, за дорученням Офісу Президента України та особисто Президента України В. Зеленського, зараз Міністерством освіти і науки спільно із Міністерством фінансів розглядаються можливі варіанти підвищення заробітних плат педагогічних науково-педагогічних та наукових працівників. Зокрема йдеться про забезпечення оплати праці вчителів ЗЗСО з 1 вересня 2022 року в розмірі не менше 15 тисяч грн на місяць.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter