Новини

Сергій Шкарлет: діти мають навчатися у повноформатному режимі

Т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет заявив, що діти мають навчатися у повноформатному режимі. Це позиція МОН.

Він зазначив, що повторення весняного тотального карантину є найгіршим сценарієм, повтороння якого сьогодні ніхто не бажає. 

«Так, весну освітяни пережили достойно. Хочу подякувати всім учителям, викладачам та батькам, які до цього долучились і гідно пройшли випробування коронавірусом. Сьогодні зроблено ще більше: багато матеріалів напрацьовано і вчителі більшою мірою готові до роботи дистанційно. Інше питання – потрібно враховувати економічну складову й ті обставини, що дітей непросто залишати вдома без нагляду».

т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет

Діти мають здобувати якісну освіту та навчатися у повноформатному режимі. Але все залежить від ситуації та епідемічного кольору регіону дехто розпочне очне навчання, а дехто, залишиться на дистанційному. Сергій Шкарлет нагадав, що ситуація наразі складна і вимагає відповідльності кожного. 

«Ми обов’язково повернемося до звичного життя. Це відбудеться швидше за умови неухильного дотримання карантинних рекомендацій МОЗ. Хочу поінформувати, що ми спільно з МОЗ будемо забезпечувати навчання 1-4 класів в очному форматі (після канікул), а 5-11 класів – залежно від епідемічного рівня: у змішаному або дистанційному форматах».

т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет

 

У МОН розраховують на найкращий сценарій, але готові до різних викликів. 

 

 
Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter