Новини

Сергій Шкарлет: МОН розглядає можливість синхронного складання НМТ у країнах ЄС та Україні

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет узяв участь в ефірі програми «Ранок з Україною», де розповів про можливості складання Національного мультипредметного тесту не лише в Україні, а й за кордоном.

Очільник МОН зауважив, що абітурієнти зможуть пройти тестування на території України (але лише там, де дозволятиме безпекова ситуація) а також за межами держави. Утім, є винятки.

«Національний мультипредметний тест можна скласти в центрах тестування. Якщо ж абітурієнт перебуває на тимчасово окупованій території і в нього є можливість виїхати на підконтрольну українську територію, він також зможе скласти НМТ. Також ми розглядаємо можливість проведення атестації з мультипредметного тесту в режимі онлайн, але тут є проблема в правильній ідентифікації учасників. На сьогодні – це складне завдання, але ми намагаємося його вирішити».

                              Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

Також він розповів, що наразі розглядається можливість проведення НМТ у країнах Європейського союзу, зокрема у провідних університетах столиць цих країн, а також в мережі, аналогічній Українському центру якості освіти. Принципово важливою є часова синхронізація процесу. Саме тому організувати процес складання НМТ в Америці, Австралії чи Азії – неможливо.

Абітурієнти, які перебувають в небезпечній зоні і не можуть виїхати, матимуть можливість вступити до закладів вищої освіти за контрактною формою навчання.

«НМТ складатиметься виключно на бюджет і на висококон’юктурні спеціальності. Будуть напрями, на які можна вступити суто за заявою та мотиваційним листом, який подається онлайн. Для вступу до приватних закладів вищої освіти достатньо заяви та мотиваційного листа».

                                Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

 

 
Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter