Новини

Сергій Шкарлет: про продовження реформи «Нова українська школа» та якість підручників

1 червня, під час другого дня Всеукраїнського форуму «Україна 30. Освіта і наука», Сергій Шкарлет розповів про проміжні підсумки НУШ та подальше впровадження цієї освітньої реформи. За словами Міністра освіти і науки України, ключовим завданням у 2021 році є пілотування реформи на рівні базової середньої освіти. Для цього у МОН вже розробили та затвердили Типову освітню програму для 5-9 класів. Це документ, який максимально враховує інтереси дітей і досягає головних цілей НУШ. 

«Також розроблено модельні навчальні програми, розгляд яких на цей час здійснюється експертними комісіями», – зазначив Міністр.

Також Сергій Шкарлет наголосив, що наразі триває процес розроблення нового порядку конкурсного відбору підручників для створення прозорості механізмів відбору та оцінки текстів. Для цього проводитимуться високопрофесійні експертизи та громадські обговорення.

Додатково Міністр розповів про суть затвердженого на 2021 рік плану заходів з реалізації Національної стратегії безпечного і здорового освітнього середовища в Новій українській школі і про план заходів щодо реалізації Концепції розвитку природничо-математичної освіти (STEM-освіти). 

Нагадаємо, що Всеукраїнський форум «Україна 30. Освіта і наука» тривав з 31 травня до 2 червня включно. На ньому керівництво держави, освітяни, науковці, міжнародні партнери, фахівці й експерти дискутували на такі теми:

  • сучасні тенденції в освіті та науці;
  • трансформації освітнього процесу в Україні;
  • питання української освіти та науки у світовому вимірі;
  • цифровізація та популяризація науки;
  • організація безпечного освітнього середовища для всіх учасників освітнього процесу.

Переглянути запис форуму можна за цим посиланням

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter