Новини

Сергій Шкарлет: Реформа шкільного харчування має на меті формування здорових харчових звичок

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет прокоментував перебіг реформи шкільного харчування. Він зауважив, що головна мета реформи – піклування про здорове майбутнє нації. Вона має сформувати у школярів правильні харчові звички та в жодному разі не обмежується одним лише меню від Євгена Клопотенка.

«Крім того, ми не прив'язуємося до рецептурного довідника, який створив Євген Клопотенко. Він просто показав приклад. Але кожна школа може сама розробляти свої технологічні картки, в залежності від харчових звичок того чи іншого регіону».

                                  Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

Очільник МОН підтвердив, що в багатьох закладах освіти формують власні технологічні картки і готують зовсім інші страви. Для того, аби зробити це було простіше, створено портал «Знаїмо», на якому адміністрації шкіл, учителі та батькі учнів знайдуть відповіді на всі запитання, що їх хвилюють.

«Наші кухарі вміють і прекрасно готують, а тому й нові рецептури з корисними продуктами та з урахуванням побажань учнів і колективів шкіл будуть ними обов'язково опановані на найвищому рівні». 

                                  Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

Також він додав, що коли школа долучається до проєкту, вона отримує нове обладнання для харчоблоків, проводиться модернізація їдалень.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter