Новини

Сергій Шкарлет: Українські вчителі на високому рівні проводять освітній процес у дистанційній формі

В ефірі програми «Ранок з Україною», який відбувся 20 квітня, міністр освіти і науки Сергій Шкарлет розповів про роботу вчителів в умовах воєнного стану та про наслідки співпраці з окупантами.

«У нас є спеціальна установа – Державна служба якості освіти, яка займається аудитом і оцінює проведення дистанційної освіти в навчальних закладах, і сьогодні не існує проблеми ідентифікувати, чи мав учитель інтернет чи не мав, чи він сумлінно ставився до виконання обов'язків як учитель, а більшість у нас саме такі».

                     Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

Очільник МОН розповів, що українські вчителі на високому рівні проводять освітній процес у дистанційній формі і роблять усе можливе, аби діти закінчили цей навчальний рік із мінімальними втратами знань. Випадки, коли вчителі виконують роботу на неналежному рівні, хоча й є, але лише поодинокі. До речі, для педагогів розроблено методичні рекомендації щодо проведення освітнього процесу під час воєнного стану. Дотримання цих рекомендацій дозволить завершити навчальний рік у безстресовому для дітей форматі.

Також Сергій Шкарлет торкнувся теми роботи українських учителів на тимчасово окупованій території. Він розповів, що багато хто з проукраїнські налаштованих директорів шкіл просто звільнився, аби не впроваджувати освітній процес за російськими програмами:

«Пишаюся нашими освітянами, які не беруть участь у викладанні російських програм у школах і ведуть онлайн-уроки згідно з українськими стандартами. Вкотре закликаю всіх не працювати за російськими програмами, адже це буде розцінено як колабораціонізм – за такі дії передбачено кримінальну відповідальність».

 
Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter