Новини

Сергій Шкарлет: Я би не казав про тотальну заборону очного навчання

Враховуючи безпеку дітей, єдиним правильним рішенням було рекомендувати всім закладам освіти (дитячим садочкам, школам, коледжам тощо) тимчасово перейти на навчання в режимі онлайн. Діти вчитимуться дистанційно принаймні до кінця цього тижня. Про це розповів у межах всеукраїнського марафону міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет. Він також укотре наголосив на тому, що безпека освітян та дітей зараз на першому місці.

Але про повний перехід на дистанційку поки що не йдеться. 

«Я би не казав про тотальну заборону очного навчання, оскільки є різні території та різна безпекова ситуація. Враховуючи територіальну локацію закладу освіти, керівники ОВА самостійно ухвалюють рішення щодо формату освітнього процесу. Хочу сказати про моє особисте ставлення до онлайн-освіти: це може бути лише додаток. Адже дитяче спілкування, можливість спілкування учня з учителем - воно не замнюється спілкуванням через екран. Але безпекова ситуація вимагає ухвалення рішень, у тому числі й про продовження освіти в онлайн-форматі».

                           Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

Також очільник МОН розповів, що на сьогодні приблизно 70% ЗССО мають укриття, атестовані ДСНС. Якщо ж говорити про майбутній опалювальний сезон, то зараз до нього готові 90% закладів освіти. 

 

 

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter