Впорядковуємо візуальний матеріал за технологією інтерактивного плаката.

Робота вчителя – це вічний пошук способів зацікавити дітей та оптимізувати роботу. А що вражає та зацікавлює дітей найбільше? Вдала візуалізація! Утім, варто бути уважними. Сучасні методи унаочнення матеріалу мають відповідати таким вимогам: не перевантажувати візуальною та текстовою інформацією, мати інтерактивні елементи, вміщувати великий обсяг матеріалу та зберігати структурованість. Усім цим вимогам відповідає інтерактивний плакат, створити який дуже просто. Це навіть схоже на гру! Які ресурси стануть у пригоді при створенні мультимедійного плакату, дізнаймося з нашого матеріалу. 

Інтерактивність – тренд сучасності

Інтерактивний плакат – це спосіб візуалізації інформації на основі одного зображення, до якого «мітками» (інтерактивними точками) прикріплюються посилання на вебресурси, інтернет-документи, мультимедійні об’єкти: відео, аудіо, презентації, слайд-шоу, ігри, опитування тощо.

Отже, інтерактивний плакат – це сторінка доступу, з якої ви можете перенаправити учнів на десятки інших сторінок, зібравши всі матеріали з конкретного питання чи теми в одному місці. Головна перевага мультимедійного плакату полягає у тому, що учень може знайомитися з інформацією у будь-якому зручному порядку. Він може відкривати лише ті матеріали, що, наприклад, виявилися трошки складнішими та вимагають уточнення. Крім того, дітям подобається досліджувати та знаходити інтерактивні зони, відкривати віртуальні віконця з текстом чи картинками. 

Способи застосування: 

  • Інтерактивні таблиці. Додайте корисну інформацію чи вироби, що виготовляються з конкретних елементів на таблиці Менделєєва. 
  • Схеми. Будова квітки, насіння, людського організму, сонячної системи.
  • Ненудне зображення історичних дат.
    «Оживлення» мап та фотографій. Створіть інтерактивну мапу України (свого міста), додавши фото чи опис визначних місць.
  • Інтерактивні контрольні роботи онлайн.
  • Ментальні мапи. Хоча плакат не є на 100% ментальною мапою, він структурує інформацію за схожим принципом. 

Як створити плакат з Genial.ly

Genial.ly – це онлайн-сервіс для створення чудового інтерактивного контенту: презентацій, мультимедійних плакатів, ігор, інфографік тощо. 

 

Створення інтерактивних плакатів у Glogster

Glogster – це інструмент для створення інтерактивних плакатів із текстам, відео, гіперпосиланнями та зображеннями. Сервіс можна використовувати для створення інтерактивних біографій, стрічок часу, введення математичних і фізичних формул, результатів експериментів. 

Для створення інтерактивних плакатів треба розібратися у «словнику» застосунку. Важливим елементом у роботі є глоги. Глоги, glogs (поєднання слів «графічний» + «блог», graphical blogs) – це мультимедійна вебсторінка або мультимедійний постер. 

 

Glogster EDU – прекрасний майданчик для спільної творчості учнів. Безумовний інтерес викликає можливість створення віртуального класу, де учні можуть створювати плакати самостійно або у групі. На жаль, сервіс не має українськомовної версії, утім, усі інтерфейс та інструменти Glogster EDU інтуїтивно зрозумілі. 

 

Створюємо інтерактивні плакати у ThingLink

ThingLink – це сервіс для створення мультимедійних плакатів та інших освітніх матеріалів, наприклад:

  • електронних дидактичних матеріалів до уроку;
  • мультимедійних конспектів уроків;
  • інтерактивних блок-схем будови механізмів, приладів, пристроїв;
  • маршрутних карт або карт подорожей;
  • інтерактивних плакатів у вигляді проєктів з певної тематики;
  • інтелектуальних карт для мозкового штурму з внесенням міток і коментарів.

Також за допомогою сервісу Thinglink можна організувати проєктну і дослідницьку діяльність учнів, провести вебконкурси, інтерактивні ігри або вікторини.

Творчість та сучасні технології неодмінно зацікавлять учнів та оптимізують сприйняття інформації. Грайте, не бійтеся нового та насолоджуйтеся процесом навчання! 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter