Робимо вивчення англійської ефективним.

Чи пам’ятаєте ви себе у підлітковому віці? Можливо, вам вдалося уникнути разючих змін у поведінці та складнощів. Але так щастить не кожному! І на це є свої причини. Про них розповіла доктор педагогічних наук Олена Казачінер у межах Інтернет-конференції «Сучасні уроки англійської мови: прийоми та інструменти». А ще лекторка порадила дієві вебсервіси для роботи з підлітками на уроках англійської!

Як це  –  бути підлітком?

Бути вчителем підлітків – той ще виклик. А що вже говорити про роботу з ними під час викладання англійської мови! Тінейджери можуть бути бадьорими, захопливими, розумними й веселими... Але є інша сторона медалі – інколи вони похмурі, грубі, розсіяні та відмовляються співпрацювати. Головне пам'ятати – ваші емоційні реакції нормальні! Так само як і поведінка школярів, адже підлітковий вік  є  чи не найскладнішим періодом у житті.

У чому складнощі?

  1. Підлітки змінюються фізично і на гормональному рівні. Тобто при всьому бажанні школярі не можуть кардинально вплинути на свою поведінку!
  2. Вони зазнають психологічних змін: пізнають себе, вчаться взаємодіяти зі світом як дорослі тощо.
  3. Соціальні зміни в житті тінейджерів пов’язані зі спілкуванням у школі. На цьому життєвому етапі вони радше довіряться одноліткам, аніж учителю.
  4. Підлітки змінюються когнітивно, що тільки ускладнюється наявністю великої кількості цифрових пристроїв. Як тут не бути розсіяними!

Англомовні онлайн-сервіси для підлітків

Викладати англійську мову потрібно з урахуванням особливостей та складнощів, із якими зіштовхуються сучасні підлітки! Лекторка поділилася кількома ресурсами зі своєї професійної скарбнички.

Duolingo

Вебсервіс пропонує інтерактивні вправи для вивчення англійської. Під час проходження уроку учень заробляє бали та відкриває додаткові переваги: відеоігри, аудіо тощо. Це робить застосунок незамінним інструментом для роботи з підлітками, адже школярі працюють у цікавому для них форматі.

 

CK-12

Шукаєте англомовну допомогу у вивченні кількох навчальних предметів? Користуючися сервісом CK-12, школярі знайдуть наочні посібники, відео, симуляції та інтерактивні мультимедійні інструменти, що доповнять вивчення будь-якої теми. Застосунок упорядковує навчальну інформацію та допомагає підлітку краще засвоїти матеріал уроків.

 

Fidget Cube 

Проблеми із зосередженням уваги може спіткати навіть найспокійніших підлітків. Аби цього уникнути, запропонуйте дітям пограти в англомовну онлайн-гру  –  Fidget Cube. Подібно до фізичного Fidget Cube, куб у грі має шість граней, кожна з яких відповідає за окрему функцію. Діти можуть клацати, гортати, ковзати та крутити куб на екрані свого смартфону. І вивчати нову лексику!

Дізнатися більше про цікаві для роботи сервіси можна, переглянувши виступ Олени Казачінер у межах Інтернет-конференції «Сучасні уроки англійської мови: прийоми та інструменти». Буде цікаво!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter